Izvor: Politika, 19.Mar.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blagajnik opljačkane banke prošao poligraf

Iz Čačanske banke u Valjevu pretprošle noći odneto 2.660.000 dinara i 7.000 evra

Valjevo – Iz ekspoziture Čačanske banke u centru Valjeva, koju su preksinoć poharali zasad još nepoznati pljačkaši, odneto je 2.660.000 dinara i 7.000 evra. Ovo je juče navedeno u saopštenju Policijske uprave iz ovog grada, uz napomenu da se okolnosti pod kojima je počinjena pljačka još utvrđuju, a za počiniocima se intenzivno traga.

Kako smo nezvanično saznali >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << od izvora bliskih istrazi, kidnapovani blagajnik banke Nikola Madžarević (33), koga su razbojnici primorali da im preda ključeve trezora i saopšti šifru sefa, nakon višečasovnog policijskog saslušanja istog dana je upućen na poligrafsko ispitivanje u Upravi za borbu protiv organizovanog kriminala u Beogradu. Naši izvori tvrde da je prošao poligraf i da je odmah vraćen u Valjevo, bez statusa osumnjičenog lica u ovom dramatičnom događaju. Kuća blagajnika Madžarevića, u Ulici majora Ilića, nalazi se pod policijskim nadzorom, a njemu je rečeno da se ne udaljava iz grada pošto će ga i dalje pozivati istražni organi na razgovore.

Madžarević je policiji detaljno opisao svoju otmicu. Kritične večeri posle ponoći nepoznati razbojnici su upali nečujno u njegovu kuću dok je spavao, podigli ga iz kreveta, stavivši mu kapuljaču i preteći mu da će ubiti njega i majku, primorali ga da im da ključeve trezora i saopšti šifru alarma banke. Sve vreme dok je trajala akcija pljačkaša, blagajnik se nalazio u gepeku svog automobila „golf 2” sa kojim su ga posle pljačke odvezli u sedam kilometara udaljeno selo Zlatarić, na magistralnom putu od Valjeva prema Loznici. Na tom mestu gde ih je najverovatnije čekalo drugo vozilo, pljačkaši su zapretili blagajniku da ne izlazi do svanuća. U jutarnjim časovima on je izašao iz gepeka i na putu, u pidžami, stopirao jedno vozilo koje ga je dovezlo do kuće posle čega je o svemu obavestio policiju.

Milan Aleksić, istražni sudija Okružnog suda u Valjevu saopštio je da je za sada jedino izvesno da su nepoznati razbojnici iz banke odneli veću sumu novca, da ulazna vrata nisu nasilno otvorena, kao i da su u prostorijama unutar ekspoziture zatečeni minimalni tragovi počinilaca. On i dalje ne može da potvrdi da li je blagajnik Madžarević bio otet, pri tome navodeći da se sve priče o ovom događaju baziraju na njegovim izjavama datim policiji.

Madžarević je zaposlen u filijali Čačanske banke u Valjevu od njenog otvaranja 2007. godine, a pre toga je radio u pisarnici ovdašnjeg Opštinskog suda.

B. Novović

[objavljeno: 20/03/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.