Izvor: Blic, 09.Okt.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivšim direktorima Službenog glasnika određen pritvor

Dežurni istražni sudija Okružnog suda u Beogradu doneo je danas rešenje o sprovođenju istrage protiv bivšeg generalnog direktora Službenog glasnika Branka Gligorića i bivše finansijske direktorke tog preduzeća Verice Dujmović zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj.



Kako je agenciji Beta potvrdila portparolka Okružnog suda Ivana Ramić, zbog težine optužbe i mogućeg uticaja na svedoke sudija je osumnjičenima odredio pritvor od 30 dana. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Branko Gligorić i Verica Dujmović privedeni su prekjuče zbog sumnje da su zloupotebili službeni položaj i oštetili Glasnik za 180 miliona dinara.

Oni se terete da su 2005. i 2006. godine bez odobrenja Vlade Srbije istovremenim zaključivanjem štetnih ugovora o realizaciji menica između preduzeća C-market i preduzeća Eko produkt 2002, plasirali sredstava Službenog glasnika čime je tom javnom preduzeću pruzrokovana šteta.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.