Bivši momak je  pretio da će ubiti moju  ćerku

Izvor: Press, 01.Nov.2010, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši momak je pretio da će ubiti moju ćerku

Slavoljub Jovanović, otac pokojne Danijele (27), kaže da je njen bivši dečko Marko Jovanović (21), koji je osumnjičen za ovaj zločin, posle raskida progonio Danijelu i stavljao joj nož pod grlo l Marko se sumnjiči da je, pored Danijele, ubio i njenog prvog komšiju Aleksandra Kitanovića (23) Slavoljub Jovanović, otac ubijene Danijele Jovanović (27), kaže za Press da je njen bivši momak Marko (21), koji je osumnjičen za zločin, posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << raskida progonio Danijelu i pretio da će je ubiti! Jovanović tvrdi da je Danijelin bivši momak ubio i njihovog komšiju Aleksandra Kitanovića (23) iz osvete, jer ga je Aleksandar nekoliko puta prijavio policiji.MUP Srbije traga za Markom Jovanovićem koji je osumnjičen da je u nedelju izvršio dvostruko ubistvo u zgradi u ulici Majakovskog 91 u Nišu. Slavoljub Jovanović, otac ubijene Danijele, kaže da je njen bivši mladić bio patološki ljubomoran.
Nije se mirio sa raskidom
- Zabavljali su se oko godinu i po dana. U početku je veza bila normalna. Danijela je govorila da je dobar momak. Međutim, kasnije je on pokazao svoje drugo lice. Marko je maltretirao moju ćerku, zbog čega je ona pre osam meseci odlučila da ga ostavi. Međutim, on se nije mirio sa raskidom. Stalno ju je presretao, stavljao joj je nož pod grlo i pretio da će je ubiti. Pre nekoliko meseci i mene je napao i udario me. Danijela je radila u obližnjem hipermarketu, a Marko je i tamo dolazio, pa je obezbeđenje pozvalo policiju. Nekoliko puta smo ga prijavljivali policiji, ali je on nastavio po starom - priča očajni Jovanović.
Naš sagovornik objašnjava da se Danijela plašila bivšeg momka.
- Uvek kada bi negde išla sama okretala se za sobom jer se plašila da će se on odnekud pojaviti. Zbog toga sam je svuda pratio. Bio sam kao njena senka, nisam je nikako ostavljao samu. Međutim, u nedelju sam sa suprugom i sinom otišao u našu kuću, koja je na drugom kraju grada. Danijela je ostala sama, jer je očekivala drugaricu. Mislio sam da je bezbedna u stanu, nisam mogao ni da naslutim da će je napasti. Oko 16 časova sam je pozvao telefonom da vidim šta radi. Rekla mi je da je dobro i da čeka drugaricu. Uveče su došli ljudi iz policije i saopštili mi da je mrtva. Ne sumnjam da bi pobio i nas da smo bili tamo - navodi Slavoljub.
Jovanović kaže da je ubica Danijelu sačekao u hodniku zgrade i napao je kada je ulazila u stan.
- Marko se sakrio iza kućišta lifta i čekao tu Danijelu. Moguće je da je tu bio i duže vreme jer je nađen neki otirač na kojem je sedeo dok je bio u zasedi. Danijela je napadnuta kada se vraćala iz prodavnice, dok je pokušavala da otključa vrata stana. On je skočio na nju i ubo je u grudi i u stomak - navodi Jovanović.
Osvetio se i komšijama
Naš sagovornik kaže da je ubica potom otišao do susednog stana u kom žive Kitanovići.
-Pozvonio je na vrata i rekao Aci da izađe da nešto vidi. Kada je mladić krenuo za njim, izbo je i njega nožem. Ne mogu da shvatim zbog čega ih je Marko ubio. Aca je imao devojku, sa Danijelom se povremeno družio, tako da nije imao razloga da na njega bude ljubomoran. Moguće je da je odlučio da mu se osveti jer su Kitanovići, koji stanuju u našem susedstvu, takođe obaveštavali policiju da nas maltretira. Dolazio bi do vrata i šutirao ih, što je uznemiravalo komšiluk - kaže Slavoljub.
Porodica ubijenog Kitanovića nije želela da razgovara sa novinarima.
- Pre šest meseci Aleksandru je umro otac. Nisu se oporavili od tog gubitka, a zadesila ih je nova tragedija - pričaju komšije.
Niška policija pozvala je građane koji prepoznaju i primete Marka Jovanovića, da se jave na brojeve 92 ili 018/522-982.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.