Izvor: Blic, 30.Mar.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši direktor ivanjičke "Sloge" osumnjičen za proneveru

Ivanjička policija saopštila je danas da je uhapsila bivšeg direktora preduzeća "SPIK Sloga" iz Ivanjice Stanojla B. (53), zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja i utajom poreza proneverio 130.000 evra.

Takođe se sumnja da je bivši direktor "Sloge" oštetio preduzeće za višemilionske dinarske iznose, navodi se u saopštenju policije.

Stanojlo B. je, kao direktor "Sloge", od 2005. do 2007. godine, zajedno sa šefom predstavništva tog preduzeća u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Beogradu Božidarom K, prodavao montažne kuće naplaćujući ih po znatno višim cenama od onih koje je faktursao u knjigovodstvu preduzeća.

Osumnjičeni je takođe prodavao montažne kuće obračunavajući porez na dodatnu vrednost (PDV) po znatno manjem procentu od propisanog.

Bivši direktor "Sloge" se sumnjiči i da nije obračunavao poreske obaveze prilikom isplata provizije od prodaje montažnih kuća šefu predstavništva preduzeća u Beogradu.

Stanojlo B. je uz krivičncu prijavu priveden istražnom sudiji Okružnog suda u Užicu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.