Bivšeg kolegu ubio zbog duga

Izvor: Blic, 24.Apr.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivšeg kolegu ubio zbog duga

KRAGUJEVAC - Zoran Glišović (52), vlasnik firme TP „Tehnopromet”, ubijen je juče u prostorijama preduzeća u kragujevačkoj Ulici kneza Mihaila 1. U njega je tri hica iz pištolja ispalio Živorad Živanović (52), Glišovićev poznanik i bivši kolega, sa kojim je do pre deset godina radio u preduzeću „Jugozan”. Živanović je uhapšen u svojoj kući, u naselju Ilićevo, dvadesetak minuta nakon zločina.



Ubistvo se dogodilo u 11.30 sati, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a motiv je, prema nezvaničnim saznanjima, neraščišćeni odnos oko novčanog duga.

Prema saopštenju policije, Živanović je ušao u stan u kome su kancelarije „Tehnoprometa” i ispalio hitac u Glišovića. Iako ranjen, Glišović je pokušao da pobegne, ali ga je Živanović sustigao na stepenicama i u njega ispalio još dva hica, a zatim pobegao.

Od zadobijenih rana, Glišović je preminuo u Kliničkom centru nakon pola sata. Kod Živanovića je, prilikom hapšenja nađen pištolj kojim je izvršeno ubistvo, a za koji je imao urednu dozvolu.

Svedoci zločina kažu da su se Zoran i Živorad dobro poznavali. Radili su zajedno, u istoj trgovinskoj firmi. U kancelariji, u momentu kada je Živanović upao, sa Zoranom je bila njegova šurnjaja Snežana i još jedna radnica.

- Čula sam pucnjavu u hodniku i istrčala iz stana. Na stepenicama sam videla Zorana kako leži u krvi... Pridržavala ga je njegova rođaka, koja je u firmi radila kao sekretarica. Rekla mi je da je čovek ušao, rekao „dobar dan” i pitao gde je Zoran. Zatim je ušao u njegovu kancelariju, i začuo se pucanj. Zoran je pokušao da pobegne kroz druga vrata, ali nije uspeo. Strašno je šta se desilo. Zoran je bio dobar čovek - priča komšinica iz susednog stana, dok sa stepeništa pere krv.

Bogdan Grković, Zoranov šurak, kaže da ga je supruga, koja radi u „Tehnoprometu” pozvala na mobilni telefon i rekla šta se desilo.

- Stigao sam za par minuta. Zvao sam Hitnu pomoć, stavili smo Zorana na nosila. Bio je živ. U bolnici su pokušali reanimaciju, ali nije mu bilo spasa. Pogođen je u grudi - kaže Grković.

Uhapšeni Živanović je juče posle podne, sa krivičnom prijavom zbog ubistva priveden istražnom sudiji Okružnog suda.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ubistvo u Kragujevcu

Izvor: RTS, 23.Apr.2009, 14:42

Policija uhapsila Živorada Živanovića osumnjičenog za ubistvo Zorana Glišovića, vlasnika kragujevačkog "Tehnoprometa". Motiv zločina za sada nepoznat. ..Kragujevačka policija uhapsila je 52-godišnjeg Živorada Živanovića iz Kragujevca zbog sumnje da je danas ubio vlasnika i direktora trgovinskog...

Nastavak na RTS...

Ubijen vlasnik preduzeća "Tehnopromet"

Izvor: Večernje novosti, 23.Apr.2009

Kragujevačka policija uhapsila je Živorada Živanovića (52) iz Kragujevca zbog sumnje da je danas ubio vlasnika i direktora trgovinskog preduzeća "Tehnopromet" Zorana Glišovića (52), takođe iz Kragujevca, ali se još ne zna motiv zločina

Nastavak na Večernje novosti...

Ubijen biznismen u Kragujevcu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Apr.2009

KRAGUJEVAC - Vlasnik preduzeća "Tehnopromet" Zoran G. ubijen je danas oko podne, u poslovnim prostorijama tog preduzeća, hicima iz vatrenog oružja...Prema nezvaničnim informacijama iz policije, na njega je pucao bivši radnik "Tehnoprometa". Zoran G. je nešto kasnije, od zadobijenih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Ubijen vlasnik kragujevačkog „Tehnoprometa”

Izvor: Politika, 23.Apr.2009

Posle potrage i hapšenja, kod osumnjičenog Živorada Živanovića pronađen pištolj iz koga je pucano na Zorana Glišovića ..Kragujevac – Sa više hitaca u grudi i stomak, juče je u centru grada ubijen vlasnik lanca trgovinskih radnji „Tehnopromet” Zoran Glišović (52). Ubistvo...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.