Biševac: Pronađeni posmrtni ostaci se analiziraju u Beogradu

Izvor: RTS, 21.Avg.2017, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biševac: Pronađeni posmrtni ostaci se analiziraju u Beogradu

Gradonačelnik Novog Pazara Nihad Biševac izjavio je da su posmrtni ostaci, pronađeni na mestu gde je planirana izgradnja Hitne službe u tom gradu, poslati u Beograd na analizu DNK, a javnost će o nalazima biti obaveštena čim rezultati budu objavljeni.
Biševac je za Tanjug rekao i da je određen predstavnik Grada Novog Pazara, inače, veštak sudske medicine, koji će pratiti ceo proces utvrđivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << DNK.
Istovremeno je, kaže, Grad je uputio dopis svim nadležnim institucijama od kojih se očekuje, kako kaže, otkrivanja prave istine o poreklu tih posmrtnih ostataka.
Dopisi su, prema njegovim rečima, upućeni Ministarstvu pravde, Višem javnom tužilaštvu, Republičkom javnom tužilaštvu i Odeljenju Specijalnog suda za ratne zločine.
"Svakodnevno smo u kontaktu sa Višim javnim tužilaštvom, a posmrtni ostaci su u Republičkom kriminalističkom tehničkom centru gde će biti ispitani. Grad Novi Pazar je u saradnji sa Tužilaštvom formirao Komisiju u kojoj Grad predstavlja dr Fehim Juković, koji će pratiti i izveštavati o rezultatima analize", rekao je Biševac.
Kada budu saopšteni prvi rezultati, o njima će biti obaveštena i javnost, rekao je gradonačelnik.
Inače, posmrtni ostaci pronađeni su pre mesec dana na temeljima nove zgrade Hitne službe u Novom Pazaru a javnost u tom gradu uzburkana je jer se pretpostavlja da se radi o Pazarcima koji su streljani nakon Drugog svetskog rata, a sve zbog saradnje sa tadašnjim vođom tog grada Aćifom efendijom, koji je takođe streljan.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

MISTERIJA GROBNICE U NOVOM PAZARU Posmrtni ostaci preneti na analizu u Beograd

Izvor: Blic, 21.Avg.2017

Gradonačelnik Novog Pazara Nihad Biševac izjavio je danas za Tanjug da su posmrtni ostaci, pronađeni na mestu gde je planirana izgradnja Hitne službe u tom gradu, poslati u Beograd na analizu DNK, a javnost će o nalazima biti obaveštena čim rezultati budu objavljeni...Biševac kaže i da je određen...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.