Bežali od groma, sačekala ih komšijska kašikara

Izvor: Večernje novosti, 21.Avg.2016, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bežali od groma, sačekala ih komšijska kašikara

Bračnom paru Dušanu (59) i Vesni Pavlović (55) iz Sićeva komšija u dvorište u subotu bacio opasnu eksplozivnu napravu. "Bombaš" Dragana V. (62) uhapšen NIŠ - Trovao im je pse, pa su prestali da razgovaraju. A onda im je u subotu bacio defanzivnu "kašikaru" u dvorište, samo što su traktorom vratili iz berbe šljiva. "Bombaš" Dragana V. (62) je potom uhapšen, a bračni par Dušan (59) i Vesna Pavlović (55) iz sela Sićevo kod Niša ekipa Hitne pomoći prevezla je >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << u niški Urgentni centar. Srećom, od eksplozije ručne bombe samo su lakše povređeni, pa su danas već bili otpušteni iz bolnice. Pavlovići su bili u voćnjaku, a kada je počelo da grmi požurili su ka domu, a umalo da poginu na kućnom pragu. Dušica Pavlović, rođaka povređenih, koja se nalazila na traktoru, kaže da je kada su u oko 16.30 ušli u dvorište videla komšiju kako stoji iza kapije svoje avlije i baca nešto prema njima. Mislila sam da je kamen, a onda je odjeknula eksplozija, i to samo tri do četiri metra od njih. Dušan Pavlović veli da je prilikom povratka iz voćnjaka, iako nisu razgovarali, mahnuo Draganovom ocu, koga je video u njegovom dvorištu preko puta njihove kuće. Komšija mu nije otpozdravio, već je samo okrenuo glavu na drugu stranu. - Tada sam zapazio i Dragana kako pretrčava preko dvorišta - kaže Dušan. - A kada sam sišao sa parkiranog traktora, snaja Dušanka nas je upozorila da je komšija nešto bacio na nas. Zakoračio sam, a onda je bomba eksplodirala. Dušan Pavlović ukazuje i da su svi odmah utrčali u kuću. Osetio je da mu curi krv iz obraza i sa šake. - Nismo razgovarali, ali nije bilo nikkav svađe između nas - predočava Dušan. - A Draganov otac Branko nam je svojeveremeno pomagao dok smo gradili kuću. Dušanova supruga Vesna kaže da je zrno bombe pogodilu u kuk. Veli i da je velika sreća što unuče nije bilo kući, jer je znalo da ih čeka na terasi pri povratku. A upravo je ta terasa zausta kuglicama od bombe. Detonacija "kašikare" čula se u celom Sićevu, a Dušanov rođeni brat Dragan kaže da su pomislili da je došlo do nekog udesa na putu u Sićevačkog klisuri. Predočio je i im su im policajci objasnili da je eksplodirala ona zelena ručna bomba, sa kuglicama. A da je eventualno bila bačena ofanzivna, sa gelerima, Pavlovići ne bi imali šanse da prežive. Policijska uprava u Nišu je saopštila da je Dragan V. uhapšen zbog sumnje da je počinio pokušaj teškog ubistva i da mu je određeno zadržavanje do 48 sati. Meštani Sićeva kažu da sa ocem živeo u Nišu i da su povremeno dolazili u selo. Vele i je "bombaš" bio nekako povučen, nekomunikativan ali nije pravio probleme. A DRAGAN BEŽAO Posle dojave o eksploziji bombe, u Sićevo su brzo stigli pripadnici niške policije. Sticajem okolnosti, Dragana V. su zatekli pred njegovom kapijom. A kada su ga upitali gde je došlo do eksplozije, odgovorio im da je na nekom traktoru pukla guma, pa se čula detonacija. Potom je dao u beg.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

“ČUO SAM EKSPLOZIJU, A ONDA ME JE OBLILA KRV”: Stravični detalji tragedije bračnog para Pavlović na koje je BAČENA BOMBA!

Izvor: Telegraf.rs, 22.Avg.2016, 09:33

Dušan Pavlović (59) i njegova žena Vesna (55) iz niškog sela Sićevo, koji su u nedelju povređeni u eksploziji bombe "kašikare" pušteni su na kućno lečenje...Bračni par se sa rođakom Dušicom Pavlović oko 17 sati traktorom se vraćao iz berbe šljiva kada je na njih bacio bombu njihov prvi...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.