Izvor: B92, 09.Jun.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez opasnosti od novih poplava

Jaša Tomić -- I pored obilnih padavina u srednjem Banatu, nema opasnosti od novih poplavnih talasa.

Kiša koja pada može da utiče na povećanje nivoa Tamiša za najviše desetak centimetara, rekla je za B92 Dušica Karabedž, šef Kriznog štaba opštine Sečanj. Prema njenim rečima, ne očekuje se novi poplavni talas koji bi mogao da ugrozi mesto Jaša Tomić, iz kog je pre tri dana istekla skoro sva voda koja je poplavila to selo.

"Tamiš raste, a procepi brani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na Tamišu su zatvoreni da se voda ne bi vraćala u selo. U mestu nema podizanja nivoa vode, a pre tri dana sva voda je kanalima izašla prema reci. Iz Rumunije trenutno samo preko kanala Tamišac voda dolazi do sela, znači nema više dolaska vode preko atara. Ni u jednoj kući u Jaši Tomiću nema vode, komisija koja je radila na ispitivanju objekata zaključila je da je 359 kuća ili srušeno ili će biti srušeno, a oko 300 kuća će moći da bude sanirano", kaže ona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.