Izvor: Blic, 29.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berček prebačen u Zabelu

BEOGRAD - Branko Berček (30), jedan od najčuvanijih pritvorenika Okružnog zatvora, juče je uz maksimalne mere obezbeđenja prebačen na izdržavanje četrdestogodišnje zatvorske kazne u KPZ „Zabela" u Požarevcu, saznaje „Blic".

Berčekov izlazak iz CZ-a izveden je pod prismotrom tridesetak naoružanih čuvara Okružnog zatvora. Oni su iz Bačvanske ulice ka Zabeli propustili kolonu od pet policijskih marica. U jednom od automobila sa neprobojnim staklima nalazio se i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Berček, pripadnik bivše JSO, osuđen na maksimalnu zatvorsku kaznu zbog ubistva Ivana Stambolića i pokušaj ubistva Vuka Draškovića u Budvi.

Berček je sinoć smešten u Sedmi paviljon „Zabele", gde se već nalaze njegove kolege iz bivše JSO, Dušan Maričić Gumar i Leonid Milivojević, ali i vođa kruševačkog kriminalnog klana Zoran Jotić Jotka i Kristijan Golubović, osuđen za iznude.

Na maksimalnu kaznu, Berček je osuđen u julu ove godine, presudom Vrhovnog suda koji je utvrdio da je on, 25. avgusta 2000. ispalio dva hica Stamboliću u potiljak, dok je klečao pored jame iskopane na Fruškoj Gori.

Istom odlukom Berčeku je presuđeno i za atentat na Vuka Draškovića u junu 2000. godine u Budvi.

Berček je osuđen i na 14 godina zatvora zbog učestvovanja u ubistvu četvorice članova SPO i pokušaj ubistva Vuka Draškovića na Ibarskoj magistrali, 3. oktobra 1999. godine. Okružni sud, pred kojim je vođen postupak utvrdio je da je Berček bio u pratnji kamiona kojim je počinjen zločin. Za ovo četvorostruko ubistvo, po drugi put je izrečena drugostepena presuda, a predmet se sada nalazi u Vrhovnom sudu, koji treba da donese konačnu odluku.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.