Beranac u vrhu narko-klana

Izvor: Blic, 05.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beranac u vrhu narko-klana

PODGORICA - Među 26 osoba uhapšenih u koordiniranoj akciji šest zapadnoevropskih zemalja, koje su pripadale međunarodnom narko-klanu, jeste i Kemal R. iz Berana. Uhapšen je u Amsterdamu, i prema saznanjima „Blica", najbliži je saradnik Hrvata Stjepana Prnjate, osumnjičenog da je vođa narko-klana čiji su članovi bili kriminalci iz svih bivših jugoslovenskih republika.

U Amsterdamu su uhapšeni i 33-godišnji Srbin i 46-godišnji državljanin BiH, čija imena, međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nisu saopštena.

Kemal je pominjan u javnosti, kada su nepoznate osobe u Budvi, ispred njegovog stana u naselju Dubovica, 22. avgusta 2004. godine, aktivirale eksplozivnu napravu ispod njegovog „mercedesa CL55 AMG". Tada je teško povređen i amputirane su mu obe noge. Godinu dana pre eksplozije u Budvi, u jednom kafiću u Beranama, na njega je pucao Vuk V. i lakše ga ranio. Navodno, Kemal mu nije dao da provoza njegov automobil, što je ovoga iznerviralo.

Kemal godinama boravi u Nemačkoj, u Frajburgu, i povremeno dolazi u Crnu Goru. Njegovo ime nalazi se u tzv. plavoj knjizi crnogorske Agencije za nacionalnu bezbednost, sa još 700 kriminalaca koji deluju u Crnoj Gori i Zapadnoj Evropi.

U prošlonedeljnoj akciji evropskih policija članovi narko-kartela uhapšeni su u Italiji, Nemačkoj, Hrvatskoj, Austriji i Luksemburgu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.