Beogradski manijak siluje od malih nogu

Izvor: Glas javnosti, 27.Dec.2009, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradski manijak siluje od malih nogu

BEOGRAD - Beogradski manijak Saša Mega (30) prvi put je silovao kada mu je bilo 17 godina! Ovaj opasni manijak je posle danonoćnog rada policije uhapšen u petak uveče u „Beovozu“ na relaciji Beograd-Pančevo, zbog sumnje da je napadao, silovao i pljačkao devojke u glavnom gradu. On se, zasad, dovodi u vezu sa pet silovanja i jednim pokušajem protivprirodnog bluda.

- Nije se opirao hapšenju. Bio je miran i dozvolio je inspektorima da ga povedu sa sobom. U džepu mu je pronađen >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i nož kojim je pretio žrtvama. Policija je brzo uspela da mu uđe u trag jer je njegov „modus“ napadanja žena bio prepoznatljiv. Otkad je izašao sa robije iz zatvora u Požarevcu, pratili smo ga - navodi izvor iz policije.

Zna se i ko je silovatelj iz lifta

Ministar policije Ivica Dačić izjavio je da je policija „otprilike identifikovala“ osobu koja se sumnjiči za silovanje u liftu zgrade na Konjarniku i da se za njom traga.

- Videli ste da je sinoć jedan od njih koji se dovodi u vezu sa nekoliko poslednjih silovanja u Beogradu uhapšen. To nije osoba koja je vezana za slučaj silovanja u liftu, već za druge slučajeve koji su bili u Beogradu, rekao je Dačić i dodao da je hapšenje te osobe „veoma blizu“.

- Tragamo i već je otprilike identifikovan čovek koji je počinio silovanje u liftu - rekao je Dačić.

On je apelovao na žene da prijavljuju sve vidove nasilja nad njima i decom, kako bi policija mogla adekvatno da reaguje, jer je silovanje, kako je ukazao, jedno od najtežih krivičnih dela.

U policiji kažu da je osumnjičeni svoje žrtve birao uglavnom na stanicama „Beovoza“.

- Kada izabere žrtvu Mega je prati do najpogodnijeg mesta, a najčešće su to bili delovi grada sa zabačenim ulicama i slabim osvetljenjem. Tada bi ih uz pretnju nožem prisiljavao na seks. Ove nedelje je skoro svako veče vrebao devojke-dodaju u policiji.

Ističu i da je seriju silovanja započeo 1996. godine, kao maloletnik, sa 17 godina. Ponovio je to dve godine kasnije, a 2004. godine uhapšen je zbog serije silovanja, za šta je osuđen na četiri godine zatvora. Početkom septembra ove godine izašao je sa robije i ubrzo nastavio starim putem.

Napadom na dvadesetjednogodišnju M. G, 21. decembra ove godine oko 18 časova u Deligradskoj ulici, u centru grada, kod vojnog hotela „Dedinje“, ponovo je skrenuo pažnju na sebe. Tada se nije znalo ko je, ali je po „rukopisu“ sužen krug osumnjičenih.

Devojku je presreo na samom ulazu u kompleks hotela, uz pretnju nožem oteo joj 1.800 dinara, a zatim je gurnuo na sneg i silovao. Manijak je potom pobegao, a žrtva je prebačena u bolnicu.

Dvadesetogodišnja J. J. napadnuta je u Hercegovačkoj ulici na Savskom vencu, 23. decembra oko 23 časa. Osumnjičeni Mega je presreo devojku i uz pretnju nožem počeo da je prisiljava na oralni seks. Oborio je na zemlju, ali je u tom trenutku naišao Petar S. i pritrčao da joj pomogne. Napasnik je krenuo ka njemu i posekao ga.

Posle ponoći, 25. decembra, Mega je ponovo napao dvadesetjednogodišnju studentkinju. Pratio je, a onda napao ispred ulaza zgrade u Ulici braće Jerković. Zapretio joj je nožem, ali je devojka uspela da se odbrani, uleti u zgradu i spase se.

Sašu Megu danas će saslušati istražni sudija Okružnog suda u Beogradu.

Autor: I.C Lađević

Sta reci nakon ovakve izjave :"Otkad je izašao sa robije iz zatvora u Požarevcu, pratili smo ga - navodi izvor iz policije." Naravno da je svima jasno da upravo to nisu ucinili, zasto onda drug " izvor" misli da smo svi budale i daje takve idiotske izjave kad ga niko ne bije po usima da kaze takvu glupost. Mozda zato sto svakom normalnom coveku prvo sto padne na pamet je da upita ministra Dacica ZASTO taj ljudski otpadak nije pracen? U Spaniji se javnost obavestava kad se takvi visestruki manijaci pustaju na slobodu, novinari prate kad se to dogadja i objavljuju snimke, fotografije, kao i adresu gde je ziveo pre odlaska u zatvor. Takodje me zaprepastio podatak da je nasa policija od 64 prijavljena silovanja prosle godine rasvetlila samo 13 ! Neko mora da bude smenjen posle takvih rezultata!

Posebna prica su super blage kazne koje dobivaju silovatelji na nasim sudovima,blaze nego za kradju materijalnih dobara!?Nesto pod hitno mora da se menja u nasem zakonodavstvu ( zaprecena kazna za silovanje od 3 do 5 godina!?).

I na kraju za obavestenje neimenovanom policijskom zvanicniku koji je izjavio da ne moze da se razmislja o kastraciji manijaka jer je to " atak na zivot i telo pocinitelja", da se radi o hemijskoj "kastraciji", odnosno manijak je duzan da nakon izdrzavanja kazne dolazi do kraja zivota na injekcije koje mu ubijaju svaki seksualni nagon.Ja licno sam za pravu kastraciju, da ga se sto bi rekli nasi seljaci "pocisti" i da bude srecan sto nema smrtne kazne!

Ja nebi reko da bi i jednom Beograđanu bilo žao da mu iseču kestene. Koliko puta treba da ulazi i izlazi iz zatvora dok vlasti ne urade nešto. Ili sve dok nekome ne dosadi i naći će ga uprčenog u nekom parku.

Otkad je izašao sa robije iz zatvora u Požarevcu, pratili smo ga - navodi izvor iz policije.

Ko koga ovde laze ,polija ili novinar. Ako su ga pratili kako je onda mogao da siluje. Dobro mozda ga nisu mogli pratiti u liftu ali ako se zna da je usao u odredjenu kucu a u toj kuci je izvrseno silovanje onda je valjda jasno da bi odmah znali ko je silovatelj. Ali to je tako kad se hvali ministar policije koji nema pojma o zakonima i radu policije, a posto je Tadicev spasilac o njemu se mora lepo govoriti. Zaboravio je da nam kaze koji ubica policajac ubi Pantica. Jedog dana ce na to pitanje morati odgovoriti kada Nikolic postavi svog ministra policije.

Nadajmo se da ce ovoga puta Mega dobiti mega kaznu a ne samo cetiri godine zatvora. Osim mega kazne trebalo bi ga kastrirati...

pazi ovo, za seriju silovanja iz 2004 osudjen na 5 godina zatvora, znaci i sada se moze ocekivati da ovaj manijak izadje na slobodu za 5 godina, covece koji je to pravni sistem, ako vec nema smrtne kazne, onda mora da dobije dozivotnu robiju, ali ni toga nema u srbiji, ovi ljudi se nemogu izleciti i ne zasluzuju da budu na slobodi,

ej i jos kao neki izvor iz policije kaze da su ga pratili od pustanja iz zatvora ove godine, pa ako su ga pratili sto ga nisu zaustavili

"Otkad je izašao sa robije iz zatvora u Požarevcu, pratili smo ga - navodi izvor iz policije."

Pa kad ste ga pratili, sto ga niste sprecili u silovanju?

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.