Beograđani Stefan Milićević i Nikola Lazić osumnjičeni za nanošenje teških telesnih povreda snimatelju TV B92

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jul.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograđani Stefan Milićević i Nikola Lazić osumnjičeni za nanošenje teških telesnih povreda snimatelju TV B92

BEOGRAD - Treće opštinsko tužilaštvo u Beogradu podnelo je zahtev za sprovođenje istrage protiv dvojice osamnaestogodišnjaka Stefana Milićevića i Nikole Lazića, zbog osnovane sumnje da su snimatelju B92 Bošku Brankoviću neneli tešku telesnu povredu, saopštilo je danas Republičko javno tužilaštvo.

Navedeno je da se Milićević i Lazić sumnjiče za krivično delo učestvovanje u grupi koja je izvršila krivično delo, a

za koje je zakonom zaprećena kazna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zatvora u trajanju do pet godina.

Međutim, nijedan od ove dvojice nije napadač, koji se na snimku vidi kako šutira snimatelja Boška Brankovića, na protestu zbog hapšenja haškog optuženika Radovana Karadžića.

Osnov za određivanje pritvora dvojici osamnaestogodišnjaka je opasnost da bi boravkom na slobodi ometali istražni postupak.

Branković je napadnut u četvrtak na protestu koji su povodom hapšenja Radovana Karadžića organizovale ultradesničarske organizacije i SRS.

Stefan Milićević i Nikola Lazić iz Beograda su nešto posle 13 časova uhapšeni u Beogradu, nakon što je policija utvrdila njihovo mesto stanovanja i način kretanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.