Beograd: Uhapšen ortoped zbog mita

Izvor: B92, 03.Avg.2012, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd: Uhapšen ortoped zbog mita

Beograd -- Policija je uhapsila primarijusa doktora Zorana G. (62), hirurga sa Ortopedske klinike "Banjica", zbog sumnje da je primio mito.

Hirurg, koji je i savetnik za medicinska pitanja Instituta, uhapšen je u nastavku akcije na suzbijanju korupcije i u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu.

Uhapšeni lekar je od roditelja pacijenta H. K. 31. jula tražio mito od 500 evra kako bi izvršio operaciju meniskusa preko reda i bez čekanja.

Ortopedu je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << posle uspešno izvršene operacije plaćeno obeleženim novčanicama, a odmah zatim je i uhapšen.

"Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti priveden istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu", napominje se u saopštenju MUP-a.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.