Beograd: U udesu povređeno 13 novosadskih osnovaca

Izvor: Večernje novosti, 26.Okt.2012, 23:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd: U udesu povređeno 13 novosadskih osnovaca

TRINAESTORO đaka četvrtih razreda OŠ „Svetozar Marković Toza“ iz Novog Sada, koji su se nalazili na ekskurziji, povređeno je u sudaru dva autobusa na raskrsnici ulica Milutina Milankovića i Španskih boraca u Novom Beogradu. Troje učenika je dobilo pomoć na licu mesta, dok je desetoro dece, u četiri vozila Hitne pomoći, prebačeno u svesnom i komunikativnom stanju na neurohirurške preglede, a lekari su im ustanovili lakše povrede. - Deca su zbrinuta na licu mesta i zatim prevezena >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << u Urgentni centar. Oni su uzrasta oko deset godina, reč je o osam devojčica i pet dečaka - rekla je Nada Macura iz Hitne pomoći. - Povrede su lakše prirode, deca su se ugruvala, neko ruku, neko vrat, neko usnu. Nesreća se dogodila na samom pešačkom prelazu u Španskih boraca, u trenutku dok su autobusi prelazili preko Ulice Milutina Milankovića. Prema nezvaničnim informacijama, najverovatnije da je došlo do naglog kočenja, pa je autobus naleteo na prethodnika, koji se nalazio u koloni. Na mestu nezgode ostala je gomila stakla i delova. Nepovređena deca su prebačena u druga dva autobusa, koja su nastavila putovanje. Inače, đake su prevozila četiri vozila preduzeća „Šimeks trans“ iz Novog Sada i oni su, kako se moglo čuti, već nekoliko puta bili angažovani na prevozu dece. VEĆA MATERIJALNA ŠTETA AUTOBUSI su pretrpeli veću materijalnu štetu. Jednome je polomljeno zadnje staklo, dok je lošije prošao autobus koji je udario u prethodnika, pošto mu je celom površinom puklo vetrobransko staklo, a napuklo je i staklo na spratu.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Trinestoro dece povređeno u sudaru dva autobusa

Izvor: Glas javnosti, 27.Okt.2012, 11:03

BEOGRAD - Nezgoda na ekskurziji! Trinaestoro dece ugruvalo se juče oko 12 sati kada su se sudarila dva autobusa na uglu Bulevara Milutina Milankovića i Ulice španskih boraca na Novom Beogradu...U autobusima je bilo 120 mališana, učenika trećeg i četvrtog razreda OŠ "Svetozar Marković Toza"...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.