Bekstva iz specijalnog zatvora biće onemogućena

Izvor: Blic, 28.Feb.2010, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bekstva iz "specijalnog zatvora" biće onemogućena

Bekstvo iz specijalnog zatvora u požarevačkoj „Zabeli“ namenjenog osuđenima za organizovani kriminal, ratne zločine i terorizam neće biti moguće, rekao je Damir Joka, upravnik Centra za obuku i stručno usavršavanje Uprave za izvršenje krivičnih sankcija u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

On je naveo da su mere obezbeđenja Posebnog odeljenja požarevačkog zatvora na maksimalnom nivou - na karaulama sa spoljne strane stoji naoružana straža, a tu su i visoki >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zidovi, žice i prepreke za bekstvo. Na svakom zatvorskom krilu nalaze se čelična vrata iza kojih su rešetke. Kapacitet Posebnog odeljenja požarevačkog zatvora je do 120 osuđenih osoba, a prostor u kome će boraviti osuđenici napravljen je po normama koje predviđaju evropska zatvorska pravila.

Život u posebnom odeljenju zatvora u Požarevcu biće regulisan pravilnikom o kućnom redu čije je usvajanje u toku. Joka navodi da će zbog specifičnosti osuđenika i prirode krivičnog dela posete biti svedene na članove najuže porodice i branioca, i sprovodiće se po posebnim bezbednosnim procedurama koje imaju za cilj da spreče prenošenje informacija.

- Sve posete i svi razgovori osuđenih, osim poseta i razgovora sa braniocima, nadziraće se i snimati, a osuđeni će se sretati samo tokom obaveznog izlaska u šetnje. Kao posebna mera predostrožnosti predviđeno je pravilo da se istovremeno ne šetaju pripadnici iste kriminalne grupe, a vršiće se i rotacije grupa tako da osuđeni nikad neće znati sa kim će izaći u šetnju - naveo je Joka.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bekstva iz „Zabele” biće onemogućena

Izvor: Politika, 28.Feb.2010

Dok se broj bekstava iz srpskih zatvora iz godine u godinu lagano smanjuje unapređenjem i poboljšanjem mera predostrožnosti, bekstvo iz „specijalnog zatvora” u požarevačkoj „Zabeli” namenjenog osuđenima za krivična dela organizovanog kriminala, ratnih zločina i terorizma...

Nastavak na Politika...

Bekstvo iz Zabele biće onemogućeno

Izvor: Danas, 28.Feb.2010

Bekstvo iz „specijalnog zatvora“ u požarevačkoj „Zabeli“, namenjenog osuđenima za krivična dela organizovanog kriminala, ratnih zločina i terorizma, neće biti moguće, najavljuju iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.