Beba udavljena peškirom

Izvor: Glas javnosti, 26.Dec.2009, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beba udavljena peškirom

BEOGRAD - Beba koja je u četvrtak pronađena mrtva u stanu u Bulevaru Zorana Đinđića 90 u Novom Beogradu zadavljena je peškirom! Ovo nam je potvrđeno u Institutu za sudsku medicinu.

- Utvrđeno je da je reč o ubistvu. Beba je ubijena tako što joj je obmotan peškir oko vrata, što je dovelo do davljenja i smrti - rečeno nam je u tom institutu.

Kako saznajemo, sedamnaestogodišnja devojka koja bi mogla da bude osumnjičena da je ubila svoju tek rođenu bebu smeštena >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je u zemunsku bolnicu.

Kazna do pet godina zatvora

Prema članu 116 Krivičnog zakonika Srbije, majka koja liši života svoje dete za vreme porođaja ili neposredno posle porođaja, dok kod nje traje poremećaj izazvan porođajem, kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina.

- Majka je u bolnici, u šoku je. Čekamo da se oporavi pa da od nje uzmemo izjavu. Ovo je specifična situacija jer je reč o maloletnici. Čekamo zvaničan izveštaj sa Instituta za sudsku medicinu, a ako se utvrdi da je reč o čedomorstvu, maloletna majka biće privedena - kaže naš izvor iz policije.

Kako nam je rečeno u policiji, beba je pronađena mrtva u kupatilu stana na desetom spratu u Bulevaru Zorana Đinđića.

- Policijski službenici pretražili su ceo stan kako bi pronašli novorođenče. Na kraju su bebu našli sakrivenu u kupatilu, ali joj nije bilo spasa. Lekari iz Hitne pomoći mogli su, nažalost, samo da konstatuju smrt tek rođenog deteta - dodaje naš izvor iz policije.

Kako nezvanično saznajemo, sumnja se da se maloletna devojka porodila u sredu, a Hitnoj pomoći i policiji je tek u četvrtak u popodnevnim časovima prijavljeno da je beba umrla u snu. Policajci su izašli na lice mesta, ali su novorođenče pronašli tek u kasnim večernjim satima. Hitna pomoć konstatovala je smrt bebe tek u 22 sata.

Stanari iz zgrade u Bulevaru Zorana Đinđića 90 kažu da nisu znali da je ijedna žena ili devojka sa 10 sprata u drugom stanju.

- U četvrtak uveče video sam dvojicu policajaca na 10. spratu, međutim tada nisam znao zbog čega su došli u ovu zgradu. Tek kasnije sam čuo da je pronađeno mrtvo novorođenče. Ovde živim godinama, ali verujte mi da nisam znao ni da je neka devojka u drugom stanju, a kamoli da se porodila. Iz ovog što se dogodilo može se samo naslutiti da je devojka to krila iz samo njoj poznatih razloga - kaže jedan od stanara solitera.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.