Batrovci, kod turskog državljanina 400.000 neprijavljenih evra

Izvor: RTS, 14.Jun.2020, 11:36

Batrovci, kod turskog državljanina 400.000 neprijavljenih evra

Pripadnici MUP-a Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Upravom granične policije i Upravom carine, kao i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su turskog državljanina D. H. (1971) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo pranje novca.
Policija je na graničnom prelazu Batrovci pregledom automobila marke "mercedes" kojim je upravljao osumnjičeni, u postavama kofera >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pronašla neprijavljenih 401.685 evra, saopštio je MUP.
Novac za koji je, kako se sumnja, D. H. znao da potiče iz kriminalne delatnosti, kao i vozilo, privremeno su oduzeti.
Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.
Takođe, policija je u dve odvojene akcije na Graničnom prelazu Horgoš, na ulazu u Republiku Srbiju, pregledom putničkih vozila stranih državljana pronašla neprijavljeni novac u ukupnom iznosu od 136.000 evra.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.