Izvor: Glas javnosti, 25.Okt.2009, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Batku sude u odsustvu

PODGORICA - Odbranom optuženih u petak je, zbog šverca narkotika, počelo suđenje Rožajcima Suadu S. Musiću (40) zvanom Batko, Sadudinu I. Bećiragiću (37) i njihovom sugrađaninu Fikretu M. Daciću (38). Musiću se sudi u odsustvu jer, kako piše u optužnici, on se nalazi u zatvoru u Srbiji, zbog dela iz oblasti organizovanog kriminala.

Prema navodima optužnice, Musić i Dacić su od 1. marta do 30. aprila prošle godine, po prethodnom dogovoru u dva navrata radi prodaje, prenosili >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << heroin. Okrivljeni su oba puta, po dogovoru, prenosili drogu za Musića. Prvi put su to uradili u martu 2008, za naknadu od 400 evra. U prvom navratu su sa Kosova u Srbiju preneli jedno pakovanje od oko kilogram heroina. Postupali su po uputstvima i nalozima koje im je telefonom davao Musić, saopštavajući im mesto preuzimanja droge, uspostavljajući kontakte sa osobom od koje treba da preuzmu robu, mesto predaje, a pritom je kontaktirao sa osobom kojoj je trebalo da preda drogu. Dacić je svojim vozilom iz Rožaja otišao na Kosovo, gde je na dogovorenom mestu preuzeo drogu, a potom je, radi prodaje, preko graničnog prelaza Kula preneo u Crnu Goru, a zatim u Srbiju. U Kraljevu je drogu predao nepoznatoj ženskoj osobi, koja mu je za to platila dogovorenu sumu novca.

Drugi put, kako se navodi u optužnici, Dacić je u aprilu, za 600 evra, iz Podgorice u Srbiju za Musića preneo dva pakovanja od po pola kilograma heroina. I ovog puta postupao je po Musićevim instrukcijama. Iz Rožaja je svojim vozilom došao u Podgoricu i od nepoznatog lica preuzeo drogu, za naknadu od 600 evra. Drogu je preko Mehovog krša preneo u Srbiju gdje je i dalje postupao po Musićevim uputstvima donevši je do Beograda i predajući je nepoznatom licu. Bećiragić je tvrdio da nije kriv i da mu je sve namešteno. Izjavio je da je teško oboleo i da nema potrebe da se bavi ‘prljavim’ poslovima jer potiče iz imućne porodice i ima svoj biznis sa nekretninama. Dacić je izjavio da nije radio za Musića, niti da se sa njim ikad čuo telefonom. Sudija ga je podsetila na iskaz koji je dao u policiji i pred istražnim sudijom, u kojem je sve priznao izvršenje dela. Na to je Dacić odgovorio da ništa iz tih iskaza nije tačno, ali da je zapisnike morao da potpiše.

Suđenje se nastavlja 30. novembra.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.