Izvor: Blic, 02.Feb.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bata Kankan ostaje u pritvoru

BEOGRAD - Ratku Butoroviću i još četvorici osumnjičenih za nameštanje fudbalskih rezultata određen je pritvor do 30 dana kako ne bi uticali na svedoke, među kojima su drugi pomoćni sudija i delegat na utakmici Mladost iz Lučana - Vojvodina. Prema saznanjima „Blica", kao svedok će biti pozvana i osoba iz sudijske organizacije.

Saslušanje osumnjičenih počelo je prekjuče posle podneva, a trajalo je sveo do 2.30 juče ujutru. Bata Kankan, predsednik FK Vojvodina, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Milan Čabrić, komesar za bezbednost novosadskog kluba, Goran Kovačić, bivši sudija, i Borislav Kašanski negirali su krivicu i ponovili iskaze iz policije. Glavni sudija na spornoj utakmici Milan Jeknić se branio ćutanjem na oba salušanja.

Glavni dokaz u ovo policijskoj akciji „Operacija Sparta" su prisluškivani razgovori između osumnjičenih, kao i novac koji je prilikom hapšenja pronađen kod sudije Jeknića. Policija je počela akciju dva dana posle utakmice Mladost-Vojvodina, koja je odigrana 12. decembra prošle godine. Tada je Buturović u telefonskom razgovoru dao odobrenje Čabriću da se sudijama da „četiri kile mesa", što je policija protumačila da su u pitanju 4.000 evra. Sudija Jeknić je uhapšen na mostu u Beškoj, kada se vraćao iz Novog Sada, posle posete Butoroviću u njegovoj kući. Prilikom hapšenja policija je kod Jeknića pronašla 3.000 evra, koji su poslati na DNK-a analizu da bi se utvrdilo da ih je Butorović predao.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.