Izvor: B92, 31.Avg.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barže ponovo plove

Beograd -- U Beogradu se sinoć dogodio još jedan incident sa rečnim baržama.

Naime, kako B92 saznaje, jedna barža i brod gurač nekontrolisano su plovili rekom od Umke ka gradu. Rečna policija uspela je uz pomoć drugog broda da ih zaustavi kod Ostružničkog mosta. Podsetimo, pre samo par dana, u petak, otkačilo se nekoliko praznih barži, koje su bile vezane za brod Kosmaj na Dunavu u Beogradu.

Jedna od njih, udarila je u stub Pančevačkog mosta i nekontrolisano >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se kretala ka Grockoj. Barže su zaustavljene oko kilometar nizvodno od Pančevačkog mosta.

Dunav raste, očekuje se opadanje

Nivo Dunava, na mernoj stanici Bezdan, jutros je iznosio 576 centimetara.

U odnosu na jučerašnji dan, kada je nivo Dunava porastao za 28 centimetara, novo povećanje iznosi 18 centimetara. Međutim, nadležni tvrde da nema opasnosti od poplava i dodaju da će vrh talasa danas stići kod Bezdana, a da će narednih dana doći do stagnacije i postepenog opadanje nivoa Dunava.

Inače, na levoj obali Dunava od granice s Mađarskom do Bogojeva u dužini od 61 kilometra, od prekjuče su na snazi redovne mere od poplava.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.