Baroni bez titule

Izvor: Glas javnosti, 14.Dec.2009, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Baroni bez titule

BEOGRAD - Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal priprema krivične prijave protiv najmanje dvojice od ukupno pet Barona iz Srbije i Crne Gore, za koje se sumnja da su naručioci tri tone kokaina iz Urugvaja!

Kako ekskluzivno saznajemo, predstavnici ovog tužilaštva vratili su se prošle nedelje iz SAD gde su imali sastanak sa kolegama iz američke Agencije za borbu protiv droge (DEA) koji su im dostavili brojne dokaze protiv Barona C i Barona D1.

Jači i od Mila
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << />
Na proveri je još uvek Baron B, za koga DEA tvrdi da je mozak „balkanske mafije“ i da u Crnoj Gori bukvalno ima neformalno veći uticaj i od samog Mila Đukanovića, crnogorskog premijera.

Tu je i Baron K, koji se opisuje kao „najjači srpski igrač“. Posle Barona B. njemu, navodno, pripada najveći deo kolača od plasmana kokaina. Ekspert je za rasturanje droge na sitno, preko razgranate mreže manjih dilera. Najveći deo tako zarađenog novca, tvrdi DEA, pere preko fudbalskih transfera. Kao najveće iznenađenje za policiju, u ovom društvu se našao i Baron D2 koji je do sada važio za mafijaškog atentatora na poznate ličnosti.

- Akcija „Balkanski ratnik“, u koju su uključene tajne službe Srbije, SAD i nekoliko zemalja Latinske Amerike, konačno je posle više meseci intenzivne istrage rezultirala neoborivim dokazima protiv dvojice poznatih biznismena za koje se sumnja da se trenutno nalaze u Crnoj Gori. Na osnovu saznanja DEA, kao i podataka do kojih smo došli preko do sada uhapšenih učesnika u švercu kokaina, gotovo stopostotno smo sigurni da su glavni naručioci Baron C i Baron D1. Ostala trojica i dalje su pod znakom pitanja - otkriva naš izvor uključen u istragu.

Specijalni tužilac Miljko Radisavljević nije mogao da nam potvrdi ove informacije, ali je zagonetno najavio „da ima značajnih pomaka“ i da će Tužilaštvo uskoro saopštiti o čemu se radi. S obzirom na to da je DEA još polovinom oktobra poslala dopis srpskoj policiji sa iscrpnim biografijama petorice mogućih kupaca, odmah posle prve zaplene 2,2 tone kokaina u urugvajskom gradu Santjago Vaskez, sasvim je izvesno da su u međuvremenu proveravani svi njihovi kontakti sa devetoricom saradnika koji se već nalaze u pritvoru. Federalna policija Argentine, koja je mesec dana kasnije zaplenila još pola tone ove droge, takođe je objavila spisak osumnjičenih, na kojem se nalaze imena dvojice pomenutih Barona.

U opisu Barona C navodi se da je u pitanju biznismen za kojim je Srbija raspisala Interpolovu poternicu zbog šverca duvana tokom devedesetih! Takođe da je vlasnik i osnivač brojnih firmi u zemlji i inostranstvu i da je njegova zvanična imovina procenjena prošle godine na oko 650 miliona evra. O kome se radi, da se dodatno zaključiti i na osnovu procene DEA da je to „igrač bez koga na Balkanu ništa ne može da se uradi u velikim partijama“. Pretpostavljaju da se skriva u Crnoj Gori, iako mu je zvanična adresa poslednjih godina u zapadnoj Evropi. Javnosti najmanje poznat, ali dovoljno jak da „uposli“ krak kokaina ka Italiji je Baron D1 sa severa Crne Gore koji pripada novijoj generaciji velikih narkodilera. Novac od droge pere preko sporta i nekretnina, tvrdi DEA. Reč je o vlasniku brojnih stanova, diskoteka, klubova, restorana, hotela i jednog fudbalskog kluba.

Samo vi pricajte, a baroni su odavno zdimili.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.