Bari: Odluka o optužnici za šverc cigareta odložena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Nov.2009, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bari: Odluka o optužnici za šverc cigareta odložena

PODGORICA - Sud u italijanskom gradu Bariju odložio je danas za januar sledeće godine odluku o prihvatanju optužnice protiv grupe državljana Crne Gore, Italije i Srbije za učešće u švercu cigareta u periodu od 1994. do 2000. godine.

Odluka o eventualnom pokretanju sudskog postupka biće, kako su preneli elektronski mediji u Podgorici, razmatrana 18. januara 2010. godine.

Na spisku optuženih za šverc cigareta su, pored sedam državljana Italije, crnogorski državljani >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Dušanka Jeknić, Veselin Barović, Branko Vujošević, Miroslav Ivanišević i Branislav Mićunović, i državljani Srbije Stanko Subotić i Andrija Drašković.

Sudski proces za šverc cigareta počeo je u novembru 2001. godine, a tužlac Regionalne direkcije za borbu protiv mafije Đuzepe Šelzi ranije je u istragu o švercu cigareta uključio i ispitivanje navodne uloge u tim poslovima crnogorskog premijera Mila Đukanovića.

Đukanović je prošle godine bio u Bariju, gde je odgovorio na sva pitanja u državnom tužilastvu, a nakon toga je, kako je ranije saopšteno, predmet u vezi sa njime arhiviran.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.