Izvor: Blic, 21.Nov.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Banda 'Albaniku' reketirala privatnike

Banda 'Albaniku' reketirala privatnike

PRIŠTINA - Uroševačka policija uhapsila je grupu kriminalaca koja sebe naziva vojska 'Albaniku', a koja je u tom gradu iznuđivala novac od najmanje tri preduzeća, preteći im bombama. 'Od 5. novembra 2005. u regionu Uroševca evidentirali smo nekoliko slučajeva pretnji. Na udaru je bilo nekoliko preduzeća u Uroševcu. Prvi slučaj bilo je preduzeće 'Ahikos', čiji je vlasnik bio prinuđen da da šest hiljada evra', izjavio je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << šef za istragu Kosovske policijske službe regiona Uroševca Muhamet Jahiri.

Pljačkaši su prvo pretili vlasniku 'Ahikosa' da će baciti bombu, što su potom i učinili, a kasnije tog dana novac im je isplaćen. Grupa je pretila i preduzećima 'Fantra' u Varošu nadomak Uroševca i 'Arena', od kojih je tražila 5.000, odnosno 15.000 evra. Kertes čeka suđenje zbog nafte

NEGOTIN - Suđenje Mihalju Kertesu (58), bivšem direktoru Savezne uprave carina, i Goranu Pajiću (45), nekadašnjem upravniku carinarnice Kladovo, koje se vodi u Okružnom sudu u Negotinu zbog zloupotrebe službenog položaja, odloženo je iako su se optuženi uredno pojavili pred sudom. Suđenje nije nastavljeno jer Uprava carina nije dostavila sudu dokaze o nafti koja je i predmet krivičnog dela. Kertes i Pajić se terete da su u vreme bombardovanja na carinarnici Kladovo omogućili uvoz 12 cisterni sa oko 300.000 goriva bez plaćanja carine. Sudeći po dokumentaciji, nafta je iz Rumunije u zemlju ušla kao humanitarna pomoć. Švercovao delove za 'mercedes-benc'

KELEBIJA - Carinici su na graničnom prelazu Kelebija pre nekoliko dana otkrili prekršaj čija je vrednost procenjena na oko 521.000 dinara, saopštila je Uprava carina.

Detaljnom kontrolom autobusa beranskih registarskih oznaka otkrivena je veća količina auto-delova za automobil 'mercedes-benc'. S obzirom na to da vozač autobusa nije prijavio pomenutu robu, protiv njega je pokrenut prekršajni postupak, a roba je privremeno zadržana.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.