Baletan nasilnik išetao iz zatvora #zastitimozene

Izvor: Blic, 01.Sep.2015, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Baletan nasilnik išetao iz zatvora #zastitimozene

Suprugu glumice Mine Lazarević je nakon sklapanja sporazuma i priznanja krivice ukinut pritvor, a poziv za izdržavanje kazne dobiće u narednom periodu.

Baletan Goran Stanić, suprug glumice Mirjane - Mine Lazarević, pušten je juče iz pritvora nakon što je beogradski Prvi osnovni sud prihvatio sporazum o priznanju krivice zbog nasilja u porodici i posedovanja oružja koji je ranije sklopljen s tužilaštvom.

Tim sporazumom, Stanić je osuđen na godinu dana zatvora >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zbog optužbi da je početkom avgusta fizički napao svoju suprugu, a potom pucao iz puške s terase njihovog stana na Zvezdari.

Kako saznajemo, baletan je juče po podne izašao iz Centralnog zatvora jer mu je odlukom suda ukinut pritvor. S obzirom na to da je osuđen za lakše krivično delo, Stanić nije odmah nakon donošenja presude upućen na izdržavanje kazne, već će imati mogućnost da se u narednom periodu, koji bude preciziran sudskom odlukom, sam javi Upravi za izvršenje krivičnih sankcija i ode u zatvor na još 11 meseci.

Svestan činjenice da je počinio niz krivičnih dela za koja su predviđene višegodišnje zatvorske kazne, Stanić se tokom istražnog postupka naposletku ipak odlučio za sporazum sa tužilaštvom u zamenu za blažu kaznu.

Porodično nasilje se dogodilo između 1. i 2. avgusta u porodičnom stanu, ali nije odmah prijavljeno. Baletan je navodno u pijanom stanju napao svoju suprugu, a policija je alarmirana tek kada je zapucao iz puške s terase. Policija je po dolasku pronašla u stanu čitav arsenal oružja i municije, zbog čega je Stanić odmah uhapšen.

Pokrenuta je istraga tokom koje su saslušani Stanić, napadnuta glumica, kao i policajci koji su obavljali uviđaj u njihovom domu. Lazarevićeva je pred tužiocem pokušala da opravda supruga tvrdeći da je sve to bila obična bračna razmirica. Nasilnik se branio ćutanjem, a tokom boravka u pritvoru navodno je i potpisao sporazumni razvod braka.

Ekipa „Blica“ pokušala je juče da stupi u kontakt s Minom Lazarević i njenim ocem, koji je bio svedok nemilog događaja, ali se oni nisu javljali na telefone poznate redakciji.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.