Izvor: B92, 31.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajić negira nezakonite stečajeve

Beograd -- Na suđenju "stečajnoj mafiji" optuženi Vučelja Bajić u je potpunosti negirao navode optužnice o nelegalnosti stečajeva.

On je bio stečajni upravnik preduzeća "Beogradski eskontni centar", "Ineks intereksport" i "Komel" i tereti se da je, zloupotrebom službenog položaja, sproveo nezakonite stečajeve, čime je oštetio ta preduzeća i državu i protivzakonito pribavio imovinsku korist.

Iznoseći svoju odbranu u Posebnom odeljenju Okružnog suda u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Beogradu, Bajić je rekao da ga je za stečajnog upravnika u tim firmama postavila Delinka Đurđević, sudija Trgovinskog suda i, takođe, optužena u ovom procesu, kao i da je po njenim preporukama sprovodio postupke stečaja.

On je dodao da je bio "neiskusan u pogledu bankarskog poslovanja", zbog čega je radi vođenja poslova s tim u vezi, a po preporuci Đurđevićeve, angažovao Jasminu Kojić za pravnog savetnika u firmama u kojima je on bio stečajni upravnik.

O svim odlukama u vezi s poslovanjem tih preduzeća Kojićeva se konsultovala sa Đurđevićevom, koja je bila i predsednik Stečajnog veća tih preduzeća, kazao je Bajić.

"Namera mi je bila da najbolje sprovedem stečaj, sve sam radio po proceduri i uz odobrenje Stečajnog veća i sve sam potpuno zakonito radio", rekao je on.

Posle kraće pauze, suđenje će biti nastavljeno saslušanjem okrivljenog Srboljuba Spasića, bivšeg direktora firme "Energo-kontaktor".

Optužnicom specijalnog tužioca, grupa od 29 optuženih tereti se da je od početka 2003. do 12. aprila 2006. godine izvršila više desetina krivičnih dela zloupotrebe službenog položaja, primanja i davanja mita i kršenje zakona.

Procenjuje se da je ta kriminalna grupa oštetila državu za oko 50 miliona evra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.