Izvor: Blic, 26.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bagzijeve transkripte odneo kući

Bagzijeve transkripte odneo kući

Marko Kljajević, doskorašnji sudija Specijalnog suda i predsednik Veća na suđenju za ubistvo premijera Zorana Đinđića, juče je predao u pisarnici Specijalnog suda transkripte i diskete sa snimcima prisluškivanih razgovora svedoka saradnika Dejana Milenkovića Bagzija i njegove nekadašnje advokatice Biljane Kajganić, saznaje 'Blic'.

U sudu smo saznali da je Kljajević predao tri kompakt-diska sa štampanim materijalom, odnosno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izveštajima MUP-a.

'Zaboravio sam da je to upšte kod mene. To sam video tek kada su mediji počeli da pitaju gde se metarijal nalazi', rekao je Kljajević kada je predao transkripte i diskete razgovora Kajganićeve sa Milenkovićem još dok je sadašnji svedok saradnik bio u bekstvu u Grčkoj.

Kljajević je materijal predao u pisarnici, neposredno pred nastavak suđenja njegovom bratu Goranu Klajeviću, koga on brani kao advokat od optužbi da je vođa stečajne mafije.

Doskorašnji sudija nije objašnjavao kako je poverljiv materijal, koji po propisima mora da bude deponovan u sudu, nosio kući. Kljajević, kako saznajemo, nije čak ni usmeno obavestio svoje nekadašnje kolege Natu Mesarović i Milimira Lukića, koji i dalje sude optuženima za ubistvo premijera, da je upšte dobio transkripte i diskete.

Kako saznajemo, u transkriptima je i razgovor u kojem se Kajganićeva dogovara sa Milenkovićem da optuži Čedomira Jovanovića za ubistvo premijera. O tome je i Milenković svedočio, kao svedok saradnik, na suđenju za ubistvo premijera. Naveo je da ga je Kajganićeva nagovarala da optuži Jovanovića i Vladimira - Bebu Popovića za ubistvo Zorana Đinđića.

V. Z. Cvijić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.