Izvor: B92, 01.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bagzi možda već naredne nedelje

Beograd -- Sutra se nastavlja suđenje optuženima za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića.

Proces se nastavlja čitanjem iskaza svedoka i veštaka koji su svedočili pre odlaska sudije Marka Kljajevića. Za sada je nepoznato kada će svedočiti Dejan Milenković Bagzi, a postoji mogućnost da se to dogodi već ove nedelje. U nastavku suđenja trebalo bi da se pročita nekoliko hiljada stranica transkripata sa suđenja koje traje već dve i po godine.

Očekuje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se da predsednica sudskog veća čak neće čitati zapisnike, već će ih samo puštati preko monitora što bi moglo u mnogome da ubrza postupak. Sudija Nata Mesarević nema obevezu da se pridržava nekog redosleda u izvođenju dokaza i njena je odluka kada će novi svedok saradnik Dejan Milenković Bagzi ući u sudnicu.

Za to postoje dve mogućnosti, kaže za B92 porparolka speciljanog suda Maja Kovačević: "Postoji mogućnost da se prvo pročitaju svi pismeni dokazi pa da se tek onda saslušava Dejan Milenković Bagzi, kao što postoji mogućnost da se pročitaju iskazi tri svedoka saradnika koji su do sada saslušavani i da se tada neposredno saslušava Milenković".

Kovačevića veruje da bi čitanje svih do sada izvedenih dokaza moglo da se završi do novembra odnosno do dolaska veštaka iz Vizbadena. Ukoliko se ova prognoza zaista ostvari, to bi značilo da će novo Sudsko veće u kratkom "sustići" ono što je uradio predhodni predsednik veća Marko Kljajević.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.