Izvor: Politika, 01.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bacili dečake u Moravu

Kraljevo – Prava drama u noći između 29. i 30. oktobra odigrala se na drvenom mostu preko Zapadne Morave u selu Sirči, udaljenom pet kilometara od Kraljeva. Dečaci Aleksandar A. (15) i Dragan P. (17), iz sela Ljubave kod Kruševca, inače učenici prvog razreda poljoprivredne škole "Đorđe Radić" u Kraljevu, uz pretnju oružjem i upotrebu fizičke sile i noža, bačeni su sa mosta u Zapadnu Moravu. Njih su tako "kaznila" trojica razbojnika, a kako nezvanično saznajemo dvojica od >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << njih su već uhapšena. Tu šturu informaciju potvrđuje i Kristina Nikolić, portparol kraljevačke uprave policije.

Sve je počelo u centru grada, u kladionici "Balkan bet", gde su dečaci sedeli za kockarskim aparatom. Na susednoj stolici nalazio se drugi, njima nepoznati posetilac lokala koji je pri odlasku tu ostavio mobilni telefon. Dečak Aleksandar A. je telefon uzeo, što je bio razlog da, kad se nepoznati vratio, sa njim započne svađu. Intervenisao je i vlasnik kladionice tako što je uz šamar izbacio pomenutog dečaka, ali ga je, iako je telefon dobio nazad, tu ispred lokala tukao i vlasnik telefona. On je naknadno, kada je dečak otišao kući, primetio da u telefonu nema kartice. Zvao je dečaka koji se na poziv vratio i dao telefonsku karticu.

Kad je izgledalo da je sve okončano, dečaci su pošli kući, ali ih uz, navodno, izvinjenje zbog batina, vlasnik telefona poziva na piće u obližnji kafić. Posle dužeg ubeđivanja dečaci pristaju, tu kreće naizgled pomirljiva priča, a u toku razgovora njima se pridružuju još dvojica drugara vlasnika telefona.

Posle kraće sedeljke oni dvojici dečaka velikodušno nude prevoz automobilom do kuće. Svi sedaju u auto i odvoze se u sasvim suprotnom pravcu od mesta gde dečaci u Kraljevu privatno stanuju.

– U blizini sela Sirče – kaže za "Politiku" Dragan P. – sva trojica su počela da vrište, da nas zastrašuju, gase svetla i skreću sporednim putem prema reci... Dovode nas nasred drvenog mosta i Aleksandru odmah naređuju da se svuče, a mene pokušavaju da bace sa mosta. Ja sam uspeo da se uhvatim za metalne delove, molio sam ih i glasno zapomagao da ne umem da plivam. Držao sam se čvrsto, ali oni su zatim izvadili nož i počeli da seku po prstima. Zatim sam pao u reku i ni sam ne znam kako sam uspeo da izađem na obalu. Aleksandra su bacili potpuno golog u vodu. Ja sam mu dao majicu da veže oko pasa i onako, prestrašeni, mokri i promrzli, pošto je to bilo oko dva sata posle ponoći, ušli smo u kuću u kojoj je jedino bilo upaljeno svetlo. Bila je to pekara i tu su nam ljudi pomogli, pozvali taksi i tako smo otišli kući. Sutradan je školski policajac Slaviša Miletić primetio moje posekotine po rukama i sve se brzo otkrilo...

U školi od pomoćnika direktora Radovana Trmčića i profesorke Valentine Krstić, koja je jednom o dečaka i razredni starešina, doznajemo da je reč o pomalo nestašnoj, ali bezazlenoj deci koja nisu sklona bilo kakvom kriminalu.

Kako, takođe, nezvanično doznajemo, kraljevačka policija je uhapsila dvojicu nasilnika. Reč je o tridesetogodišnjacima Iliji Ž. i Darku S. iz Kraljeva, dok je se za trećim još traga.

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.