Izvor: Blic, 01.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Babović traži 10,5 miliona evra koje je dao za svoje oslobađanje

Biznismen Milija Babović zatražio je danas preko svog punomoćnika da Specijalni sud obaveže okrivljene, za koje se utvrdi da su ga oteli, da mu isplate 10,5 miliona evra, koliko je platio za svoje oslobađanje.



Prema saopštenju punomoćnika, koje je pročitao predsedavajući sudskog veća Milimir Lukić, visina otkupa je utvrđena na nesumnjiv način i sa kamatom iznosi 10,5 miliona evra.

Babovića su, prema optužnici, 24. marta 2002. oteli Milorad Ulemek, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Miloš i Aleksandar Simović, Vladimir Milisavljević, Milan Jurišić, Dušan Krsmanović, Miladin Suvajdžić, Sretko Kalinić i Dejan Milenković. Oni su ga držali zarobljenog 40 dana i pustili posle isplate 10 miliona evra.

Na današnjem glavnom pretresu inspektor policije Zijad Gosić negirao je tvrdnje optuženih Milomira Kaličanina, Milana Jurišića i Dušana Krsmanovića da su zapisnici prilikom njihovog saslušanja, u policijskoj akciji "Sablja», sačinjeni protivzakonito, uz upotrebu sile.

Za sutra je, u nastavku suđenja pripadnicima "zemunskog klana" koji se terete za brojna ubistva, otmice i terorističke napade, predviđeno da se suoče svedok-saradnik Miladin Suvajdžić i optuženi. Suvajdžić je poslednji od tri svedoka-saradnika u ovom sudskom procesu, preko kojeg bi, tokom razjašnjavanja pojedinosti "oči u oči" sa optuženima, sudsko veće moglo da dozna dodatne činjenice koje bi potkrepile optužnicu.

Suočavanje sa svedocima-saradnicima Ljubišom Buhom-Čumetom i Dejanom Milenkovićem-Bagzijem, koje je obavljeno prethodnih dana, proteklo je u međusobnim optužbama članova tog zločinačkog udruženja i njih dvojice. U vrlo burnim prepirkama, začinjenim uvredama i kvalifikacijama, oni su se međusobno teretili za brojna ubistva, otmice i druga zlodela.

Nakon sutrašnjeg glavnog pretresa sudsko veće bi trebalo da zakaže nove termine za nastavak tog procesa.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.