Izvor: Blic, 26.Dec.2017, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BURA U VOJVODINI Žigmanov: Tri mladića hrvatske nacionalnosti pretučena u Sonti

Predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov izjavio je danas da su u mestu Sonta u Vojvodini, u nedelju uveče, pretučena tri mladića hrvatske nacionalnosti.

Žigmanov je novinarima rekao, a prenela hrvatska agencija Hina, da je mladiće posle verbalnih pretnji pri polasku kući iz kafića "prebila skupina mlađih ljudi" pri čemu su, kako je rekao, "korišćeni pogrdni izrazi s nacionalnom osnovom".

On tvrdi i da ta vrsta uznemiravanja, koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je sada rezultiralo fizičkim nasrtajem, traje duže vreme, navodi Hina.

Reagovao je i predsednik Povereništva za praćenje antihrvatskih incidenata u Srbiji pri Hrvatskom nacionalnom veću Darko Baštovanović, rekavši da žrtve ovog napada ne žele da izlaze u javnost sa svojim problemom.

"Ako se ćuti o ovakvim slučajevima oni se mogu ponoviti, a mi ih ne možemo rešiti. To će s druge strane ohrabriti one koji posežu za etnički motivisanim nasiljem", smatra Baštovanović.

Mladiće i njihove roditelje juče su posetili Žigmanov i otpravnik poslova hrvatske ambasade koji su istakli da će pratiti rešavanje slučaja, identifikaciju i sankcionisanje počinitelja, navodi Hina.

Agencija prenosi i da je hrvatska ambasada u Beogradu Ministarstvu spoljnih poslova Srbije izrazila zabrinutost zbog incidenta i zatražila brzu službenu informaciju.

Predstavnik hrvatskih institucija posetio je i policijsku stanicu u Sonti gde je izrazio očekivanje da će svi elementi incidenta biti rasvetljeni.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Žigmanov: Pretučena tri mladića hrvatske nacionalnosti; Mirović: Tuča nije bila na nacionalnoj osnovi

Izvor: Radio 021, 26.Dec.2017

Predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov izjavio je danas da su u Sonti, u nedelju uveče, pretučena tri mladića hrvatske nacionalnosti...Žigmanov je rekao da je mladiće, posle verbalnih pretnji, pri polasku kući iz kafića, prebila grupa mlađih ljudi, pri čemu su,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.