BOROJEVIĆ OPROŠTAJNO PISMO POSLAO POŠTOM!

Izvor: Kurir, 13.Jan.2012, 08:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BOROJEVIĆ OPROŠTAJNO PISMO POSLAO POŠTOM!

BEOGRAD - - Draga moja , hvala. Molim te da obratiš pažnju na garderobu. Nisam izdržao.

BEOGRAD - Draga moja , hvala. Molim te da obratiš pažnju na garderobu. Nisam izdržao.

To su bile poslednje reči koje je Nenad Borojević (51) uputio porodici, prenose beogradski mediji, koje takođe navode  da se obesio užetom koje koriste alpinisti.

Bivši direktor Instituta za onkologiju i radiologiju i prvooptuženi u aferi prilikom nabavke citostatika, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << kako saznaje Kurir, oproštajno pismo je porodici poslao poštom.

- Napisao je tek nekoliko rečenica - kratko je rekao izvor Kurira blizak porodici Borojević.

Telo bivšeg direktora, obešeno o drvo, pronašao je slučajni prolaznik u sredu oko podneva na Košutnjaku. Nekoliko sati kasnije, kako Kurir saznaje, Nenadova supruga Dragana dobila je preporučeno pismo i od tada ne može da se povrati od šoka.

- Dragana teško podnosi sve što se dogodilo. Nije joj jasno zbog čega je Nenad digao ruku na sebe. Ne može da shvati ni zbog čega je suprug odlučio da joj poslednje reči uputi poštom - kaže naš sagovornik.

Da je porodica Nenada Borojevića primila oproštajno pismo, za Kurir je potvrdio i Borojevićev advokat Strahinja Kastratović.

- Mislim da je čudno to što je poslao pismo, a još me je više zapanjila činjenica da je pismo stiglo istog dana kad se Nenad obesio. Porodica sumnja da se Nenad ubio, oni još nisu dobili policijski izveštaj, niti izveštaj istražnog sudije. Postoje neke nove okolnosti o kojima sad ne mogu da govorim. Porodica će odlučiti da li će i kad to objaviti - kaže Kastratović.

Ministar policije Ivica Dačić izjavio je juče da celokupna dosadašnja istraga ukazuje na to da je prvooptuženi u aferi „citostatici“ izvršio samoubistvo.

- Policija će obaviti kriminalističku obradu čitavog događaja, a koliko je meni poznato, dosadašnja analiza ukazuje na samoubistvo - rekao je Dačić.

Ne uznemiravajte nas!

Ekipa Kurira je juče otišla do stana porodice Nenada Borojevića. Vrata zgrade u centru Beograda bila su zaključana i tek se poneki stanar javljao na interfon.

- Ko je?

- Novinari Kurira. Možemo li da uđemo? Tražimo porodicu Borojević.

- Ne može. Sklonite se!

Nakon sat vremena ipak smo uspeli da uđemo u zgradu. Pozvonili smo na vrata porodice Borojević. Posle dužeg čekanja začuli su se koraci.

- Ko je - upitao je ženski glas.

- Novinari Kurira. Možemo li kratko da razgovaramo s vama?

- Ne, nemam nikakav komentar - rekao je ženski glas, nakon čega je ključ u bravi okrenut nekoliko puta.

Komentar porodice Borojević pokušali smo da dobijemo i telefonom, ali nismo uspeli u tome.

- Dobar dan. Da li mogu da dobijem Draganu Borojević?

- Ja sam.

- Novinar Kurira je na vezi. Da li biste hteli da date komentar povodom tragedije koja se dogodila?

- Molim vas da me ne uznemiravate! Nemam komentar - odgovorila je Dragana Borojević.

Podneo prijavu tri dana pred hapšenje

Dr Borojević je tri dana pred hapšenje u julu 2010. podneo krivičnu prijavu protiv Vidoja Matića, u kojoj je naveo da mu je Matić tražio 20.000 evra da spreči njegovo krivično gonjenje.

- Nakon podnošenja prijave saslušali smo Matića, koji je sve negirao. Borojević je ispitan kad mu je stavljena elektronska narukvica i tad je on ostao pri svojoj tvrdnji. Kako mi nismo imali nikakve dokaze, predmet je prosleđen tužilaštvu, koje više nije tražilo nikakve dodatne provere - kaže naš sagovornik iz policije.

Inače, Vidoje Matić je bio angažovan na građevinskim radovima u Kliničkom centru Srbije.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.