BLIZANCI STRADALI U GOSTIMA Od siline eksplozije propali kroz pod, na Milana pao CEO PLAFON, Neda ležala pored njega

Izvor: Blic, 03.Apr.2017, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BLIZANCI STRADALI U GOSTIMA Od siline eksplozije propali kroz pod, na Milana pao CEO PLAFON, Neda ležala pored njega

U jučerašnjoj stravičnoj eksploziji plinske boce u Nišu poginuli su brat i sestra blizanci Neda i Milan Pavlović, dok su četiri osobe povređene.

Plinska boca je eksplodirala u prizemlju kuće u Ulici Milana Blagojevića u niškom naselju Durlan, a osim dvoje nastradalih tinejdžera, u eksploziji su povređene četiri osobe. Reč je o njihovoj majci Nataši Pavlović (49), Ivani Cvetanović (50), Zorici Petrović (74) i Dragomiru Rašiću (84).

Milan je išao u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Pravno-poslovnu školu, a Neda u gimnaziju "Svetozar Marković", a oboje su želeli da nakon toga upišu isti fakultet.

Đaci obe škole koje su blizanci pohađali u šoku su zbog tragedije i danas nisu došli na nastavu.

Kako saznajemo, brat i sestra su u kobnom trenutku sa majkom došli u goste na prvi sprat kuće. Oni su od siline eksplozije propali kroz pod, nakon čega se kompletan plafon u prizemlju sručio na njih.

- Čuo sam snažnu eksploziju. Istrčao sam na ulicu. Tu je ležao muškarac i čulo se zapomaganje iz kuće. Viknuo sam "da li ima dece" i kada su mi rekli da ima, impulsivno sam potrčao unutra da im pomognem. Međutim, prizor je bio stravičan. Naišao sam na dečaka koji je bio zarobljen ispod betonske ploče, a odmah pored njega ležala je i devojčica. Ni jedno ni drugo nisu davali znake života. Ceo prvi sprat se sručio na njih, nije bilo moguće da ih izvučem - ispričao je za "Blic" uznemireni komšija Dejan Tocić.

Na teren su ubrzo stigle i ekipe vatrogasaca i policije, koje su pretraživale ruševine unutar kuće. Tri povređene žene su bile unutar objekta u trenutku tragedije, dok je povređeni Rašić bio slučajni prolaznik na ulici.

Kako kaže Kosana Miligić, jedna od komšinica iz obližnje kuće, u prizemlju kuće gde je eksplodirala plinska boca živela je sama starija žena.

- Pre samo dva dana je ugradila plin. Bila je komšinica kod nje i rekla joj da se oseća gas. Odmahivala je glavom, rekla da bi ona znala jer je po struci hemičarka - ispričala je Kosana.

Istraga zasada ukazuje da je uzrok eksplozije to što su instalacije za plin bile neispravne.

Povređeni van životne opasnosti

Četiri povređene osobe su prevezene u Klinički centar u Nišu i imaju višestruke povrede - prelome i opekotine, ali se nalaze van životne opasnosti, rečeno je "Blicu" u toj ustanovi.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ovo su blizanci koji su poginuli u eksploziji u Nišu (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Apr.2017

Osamnaestogodišnji blizanci Neda i Milan Pavlović nastradali su u eksploziji plinske boce..koja se u nedelju oko 15 časova dogodila u ulici Milana Blagojevića u Nišu...MUKE SRBA POVRATNIKA NA KOSOVU: Blagoju je trebalo da se započne izgradnja kuće, evo šta ga je dočekalo!..Prvi je u pomoć povređenima...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.