BIH: Prekinut lanac organizovanog kriminala

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Dec.2010, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BIH: Prekinut lanac organizovanog kriminala

BANJALUKA -

Tužilac Posebnog odeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Bosne i Hercegovine podigao je optužnicu protiv 18 lica, među kojima je dvoje državljana Srbije, tri državljanina BiH i Hrvatske i jedan državljanin Slovenije, saopšteno je danas iz tog tužilaštva.

U optužnici se navodi da su optuženi u periodu od početka 2008. godine do 15. jula 2009. godine, u nameri pribavljanja imovinske koristi, organizovano prebacivali državljane >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iz Albanije i sa Kosova na teritoriju Republike Srbije, BiH, Hrvatske i Slovenije, a potom u zemlje zapadne Evrope.

Migranti su državnu granicu BiH prelazili na mestima koja nisu predviđena za prelazak državne granice, navodi se u saopštenju i dodaje da su na taj način optuženi krijumčarili više desetina osoba, za šta su naplaćivali određen iznos novca, koji su delili međusobno.

Kako se dalje navodi u optužnici, oni su organizovali ilegalni transport imigranata u BiH, u šta su uključili više osoba koje su učestvovale u izdavanju garantnih i poslovnih pozivnih pisama, prihvatu i smeštaju, kao i pripremi potrebne dokumentacije.

Optužnica je, kako se navodi, prosleđena Sudu BiH na potvrđivanje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.