BG: Policajci pretukli mladića

Izvor: B92, 21.Okt.2012, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BG: Policajci pretukli mladića

Beograd -- Trojica policajaca privedena su zbog sumnje da su u zlostavljali i mučili 19-godišnjeg Bojana Ilića iz Bečmena, potvrđeno je B92 u beogradskoj policiji.

Ilić tvrdi da su ga policajci pretukli noći između petka i subote samo zato što je komšiji, kako kaže, slučajno razbio šoferšajbnu na automobilu.

On navodi da se sa svojim komšijom dogovorio o naknadi štete, ali da ga je policija i pored toga maltretirala.

Razbijena šoferšajbna, policijske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << batine i noć provedena u Urgentnom centru - tako Bojan Ilić iz Bečmena opisuje noć između petka i subote. Ilić je, kako kaže, slučajno razbio flašom šoferšajnu komšiji i predložio mu da štetu plati. Međutim, komšija je, već pozvao policajce, koji su ga zbog rasprave priveli, a potom počeli i da tuku.

"Pao sam dole, šutirali su me prvo na betonu, a onda me jedan od njih odvukao, skinuo opasač i pištolj stavio na haubu. Ja sam se svađao sa njima i oni sa mnom... Jedan policajac me je šutirao kod jelke, stavio mi lisice na ruke, i drugi mi je stavio čizmu na glavu. Tukli su me, šutirali i onda su krenuli da me ubacili u gepek, sa vezanim rukama. Dok sam bio u gepeku udario me je šest-sedam puta u stomak, krenula mi je krv iz usta", objašnjava Ilić.

Njemu su u Urgentnom centru konstatovane povrede nosa i vratnog pršljena, nakon čega su ga, kako kaže, policajci odvezli kući, a ne u stanicu.

Ilićev komšija, kome je napravio štetu, nije hteo pred kamerama da govori o incidentu, ali njegov prijatelj Vojislav Janković kaže da je sve gledao sa dva metra udaljenosti.

B92: Dakle, ti si video kako su ga podgli sa zemlje i ubacili u gepek?

Janković: Da

B92: Udarali su ga dok je bio u gepeku?

Janković: Da, da.

B92: Koliko je bilo policajaca, jesu svi učestvovali u tuči?

Janković: Bila su trojica. Ne znam da li su ga svi tukli, ali za dvojicu znam.

Trojica policajaca su privedena zbog ovog incidenta, potvrđeno je za B92 u beogradskoj policiji.

"Nakon prikupljenih obaveštenja od građana i izvršenog uviđaja, u konsultaciji sa tužiocem, lišeni su slobode i određeno je zadržavanje policijskim službenicima: policajcu prve klase Aleksandru Beljcu, mlađem policajcu Perici Laliću i policajcu pripravniku Đorđu Mileusniću, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo zlostavljanja i mučenja“, kaže Nikola Laketić, zamenik načelnika uprave policije PU Beograd.

Iako su ova trojica policajaca automatski suspendovana, u beogradskoj policiji dodaju da su tražili i da oni udalje iz MUP-a do okončanja disciplinskog postupka. Ukoliko se sumnje potvrde, oni će osim krivične odgovornosti ostati i bez posla.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Privedena trojica policajaca zbog mučenja

Izvor: Akter, 21.Okt.2012

Zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo zlostavljanja i mučenja Bojana Ilića iz Bečmena, noćas i jutros privedena su trojica policajaca P.L., Đ.M. i A.B

Nastavak na Akter...

BG: Policajci pretukli mladića

Izvor: OkRadio.rs, 21.Okt.2012

Trojica policajaca privedena su zbog sumnje da su u zlostavljali i mučili 19-godišnjeg Bojana Ilića iz Bečmena, potvrđeno je B92 u beogradskoj policiji.Ilić tvrdi da su ga policajci pretukli noći između petka i subote samo zato što je komšiji, kako kaže, slučajno razbio šoferšajbnu na automobilu. On...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.