Izvor: B92, 18.Dec.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

B.Kajganić više nije Bagzijev advokat

Advokat Dejana Milenkovića, Biljana Kajganić, potvrdila je da je otkazala punomoćje svom klijentu.

"Ne postoje uslovi da profesionalno i zakonito obavljam branilačku funkciju i to je razlog za otkaz punomoćja. Sve ostalo su spekulacije, a sve što sama imala da kažem napisala sam sudu", kazala je Biljana Kajganić.

Ona je rekla da će u ponedeljak prisustvovati nastavku suđenja za ubistvo Đinđića, u kom je njen dosadašnji klijent jedan od optuženih, jer >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je ona obavezna da, po Zakonu od advokaturi, zastupa klijenta još najviše 30 dana, nakon otkazivanja punomoćja. Biljana Kajganić, međutim, ne zna kada će Milenković biti izručen iz Grčke, već da je jedino što zna to da je njegov predmet pre dve nedelje stigao kod minstra ravde Grčke, koji nema zakonski rok za potpisivanje rešenja o izručenju.

Podsetimo, Dejana Milenkovića uhapsila je grčka policija sredinom jula 2004, u Solunu. Nakon toga je doneta odluka o njegovoj ekstradiciji u Srbiju, ali tu odluku mora da potpiše ministar pravde Grčke.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.