Izvor: Blic, 31.Maj.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avion pao zbog greške pilota

Istraga pokazala da je ljudski faktor uzrok pada malog sportskog aviona koji se juče srušio u Dunav u blizini hotela Jugoslavija, rečeno je u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva.

"Uzrok jučerašnjeg pada aviona je greška pilota koji je leteo previše nisko", kazala je agenciji Beta savetnica Direktorata za odnose sa medijima Katarina Andrić-Milosavljević.

Ona je dodala i da je istraga Direktorata civilnog vazduhoplovsta pokazala i da je "utva 75", vlasništvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << aero kluba Lasta iz lisičijeg jarka, imala sve dozvole za letenje i registraciju koja ističe u avgustu naredne godine.

Andrić-Milosavljević podsetila je i da je ovo četvrti pad civilnih letelica koji se u Srbiji dogodio od početka godine. Srušili su se Zmaj, Cesna, poljoprivredni hilikopter i "utva 75".

"Uzrok ovih nezgoda uglavnom je bio ljudski faktor, ali na sreću ljudskih žrtava nije bilo", kazala je ona.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Za pad "utve" kriv pilot

Izvor: Mondo, 31.Maj.2008

Istraga je pokazala da je ljudski faktor uzrok pada aviona "utva 75" koji se u petak srušio u Dunav u blizini hotela Jugoslavija, rečeno je u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.