Izvor: B92, 06.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrijanac poginuo u sudaru

Vranje -- Austrijanac Fatmir S. (1966) poginuo je, a 8 Makedonaca je lakše i teže povređeno u jutrošnjem sudaru 3 automobila kod Vranja.

Policijska uprava u Vranju saopštila je da su lakše telesne povrede zadobili državljani Makedonije Dževat K. (1967), Rahide K. (1966), Halide Š. (1985), Makfiret S. (1967), Nasuf S.(1988) i maloletni A.S., a lakše povrede Derim K. (1986) i maloletni S.M.

Svi povređeni najpre su zbrinuti u vranjskom Medicinskom centru, odakle >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su troje sa najtežim povredama prebačeni u Niš.

Svi putnici koji su u Vranju na lečenju van su životne opasnosti, potvrđeno je agenciji Beta u Medicinskom centru.

Policija je saopštila da je do saobraćajne nesreće došlo kada je putničko vozilo marke BMW švajcarskih oznaka, kojim je upravljao

Dževat K, usled neprilagođene brzine, skrenulo na suprotnu olovoznu traku i udarilo u putničko vozilo marke "golf" austrijskih oznaka, kojim je upravljao Fatmir S.

Golf je od udara sleteo s puta, dok je na BMW naleteo "pasat" nemačkih registarskih oznaka.

Dževat K. vozač BMW nalazi se pod obezbeđenjem policije, a nakon lečenja, uz krivičnu prijavu biće priveden istražnom sudiji Opštinskog suda u Vranju, zbog sumnje da je izvršio krivicno delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

U sudaru tri vozila, četiri putnika prošli su bez povreda.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.