Australijski turista pretučen na Kalemegdanu

Izvor: Blic, 21.Sep.2009, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Australijski turista pretučen na Kalemegdanu

Australijski državljanin Džejms P. Braun (25) lakše je povređen juče u 12.30 sati ispred javnih toaleta kod kalemegdanske tvrđave. Njega su napala dvojica mladića, rasekla mu usnu i povredila nos.

Posle ukazane pomoći pušten je iz Urgentnog centra, a njega i prijatelje obezbeđivaće policija sve vreme do napuštanja Srbije.

Braun je u turističkoj poseti Srbiji, jer se njegov prijatelj ženi jednom našom državljankom. Pre jučerašnjeg napada sa prijateljima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iz Australije i sa Novog Zelanda bio je u prodavnici suvenira. Braunovi prijatelji tvrde da su pre napada u prodavnici gde su kupovali suvenire iz Srbije primetili grupu mladića koja ih je pratila.

Oni takođe navode da napadu nije prethodila nikakva svađa, ni sukob. Međutim, prema nezvaničnim informacijama, napadu je prethodila čarka u vezi sa upotrebom javnog toaleta. Nakon toga su dvojica mladića napala i lakše povredila Brauna.

- Želimo da se najoštrije sankcionišu svi oni koji prave ovakve izgrede jer je to mala grupa ljudi koja šalje u svet jako lošu sliku o Srbiji - rekao je portparol republičkog tužilaštva Tomo Zorić povodom napada na australijskog državljanina.

On je dodao da Beograd i Srbiju ne predstavljaju huligani koji tuku strane državljane. Naveo je i da tužilaštvo podržava i zahtev gradonačelnika Dragana Đilasa da se napravi širok front borbe da bi se sprečilo nasilje na ulicama Beograda i kako bi Srbija postala bezbedno mesto za sve njene građane.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.