Izvor: Blic, 15.Mar.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ataše SRJ nije znao za drogu

Ataše SRJ nije znao za drogu

BEOGRAD - Milosav Marković (46), ataše u Ambasadi SRJ u Karakasu, u čijim stvarima je venecuelanska policija septembra prošle godine pronašla oko 33 kilograma baze kokaina, negirao je na jučerašnjem suđenju u Okružnom sudu da je znao da se droga nalazi među njegovim stvarima. Prema navodima optužnice, Marković je tokom leta prošle godine nabavio kokain u Venecueli, a 27. septembra ga je spakovao u kontejner sa svojim selidbenim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stvarima u ambasadi u Karakasu. U tri postolja od veštačkog kamena stavio je 13 paketa baze kokaina, koja je trebalo da bude prevezena do Luke Bar.

- Radio sam četiri godine u ambasadi u Karakasu i odlučio da po malo kupujem stvari da bih se skućio u Beogradu. U jednom tržnom centru u Venecueli sam razgledao nameštaj, kad mi je prišao izvesni Miodrag Vuković i rekao da može da mi nabavi jeftiniji nameštaj. Dao sam mu vizit-kartu, on mi se posle dva meseca javio i od njega sam kupio sedam kamenih postolja i nameštaj od drveta - počeo je odbranu Marković.

- O drogi ne znam ništa. Bio sam prisutan kada je policija otvorila kontejner sa mojim stvarima i zanimljivo da su odmah razbili ona tri postolja u kojima se nalazio kokain. Kao da su unapred znali gde se tačno nalazi droga - rekao je Marković.

Veće sudije Dragiše Slijepčevića odlučilo je juče da se Markoviću ukine pritvor i da se brani sa slobode. On se nalazio u pritvoru od 15. oktobra prošle godine, a sudi mu se zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

N.J.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.