Arkanova veza

Izvor: Politika, 14.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arkanova veza

Čočorovski dominirala kao glavna figura za organizaciju Arkanove sahrane i svih daljih pomena posle ubistva 2000. godine u hotelu "Interkontinental"

Osumnjičena je za šverc 483 kilograma kokaina koji je trebalo da završi na tržištu zapadne Evrope. Neki je nazivaju "balkanskom kraljicom kokaina", dok ona tvrdi da nikada nije ni videla drogu, a kamoli je švercovala. Da je zaista krijumčarila taj kokain i da droga nije zaplenjena, zaradila bi sigurno više od 50 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << evra. Ako joj je, kako ona sama tvrdi, sve ovo podmetnuto, onda će opet zaraditi milione i to na ime odštete za lažno optuživanje.
Stanislava Čočorovski-Poletan rođena je pre 39 godina u Vevčanima, u porodici čuvenih lekara koji su, kako ona kaže, uvek bili "prosrpski orijentisani". Samo ona u celoj porodici nije lekar i zbog toga joj je, kako kaže, žao.Otac Svetozar bio je lekar u Kliničko-bolničkom centru Skoplje i jedno vreme direktor te ugledne ustanove.

Stanislava dakle nije nasledila jednu porodičnu crtu (lekarsku), ali zato nasledila drugu – sklonost ka borbi protiv vlasti i konstantnu osumnjičenost da je radila nešto što se kosi sa granicama zakona. Prvi put je bila privedena na saslušanje zbog sumnje da je nešto znala o organizovanju "crnih trojki".

Ova kontrovrezna biznismenka često se dovodi u vezu sa Željkom Ražnatovićem Arkanom. Izvori našeg lista bliski "Tigrovima" kažu da njihovo prijateljstvo datira iz 1994. godine, kada se Čočorovski-Poletan pojavila u Erdutu, gde se nalazio Centar za obuku paravojnih formacija Željka Ražnatovića Arkana. Posle nekog vremena, počela je da se zabavlja sa potonjim suprugom Rankom Poletanom, automehaničarom, koji je u to vreme bio nerazdvojni Arkanov pratilac i jedan od najistaknutijih boraca u "Tigrovima". Na osnovu veze sa Poletanom i njegovih odnosa sa Arkanom, Stanislava Čočorovski dobija ekskluzivno pravo da drži fri-šop na Arkanovoj pumpi u Erdutu. "Tigrovi" kažu da nisu baš imali simpatije prema njoj, jer nije htela da im prodaje cigarete i alkohol po povoljnijim cenama. Kada se rat na prostorima bivše Jugoslavije završio, Stanislava Čočorovski se udala za Poletana i nastanila u Beogradu. Tu su od Arkana i njegove supruge Svetlane Ražnatović kupili stan na Julinom brdu, gde i danas živi.

Izvori našeg lista kažu da je Čočorovski dominirala kao glavna figura za organizaciju Arkanove sahrane i svih daljih pomena posle ubistva 2000. godine u hotelu "Interkontinental". Neki kažu i da je jedno vreme vodila sve Cecine finansije, jer ova pevačica nije bila u stanju da to radi. Navodno je Lidija Veličković, Cecina rođena sestra, saznala da ima nekih mahinacija, pa se posvađala sa Čočorovskom. Od tada, pa sve do danas, Čočorovska je u svađi sa Cecom i njenom sestrom.

U to vreme u Makedoniji počinju da je optužuju da je finansijer Službe državne bezbednosti i da je finansirala izgradnju baze Jedinice za specijalne operacije (JSO) u Kuli. Ona demantuje te navode, baš kao i optužbe da je organizovala pokušaj ubistva Ljube Boškovaskog, bivšeg ministra makedonske policije.

U žižu balkanske javnosti, Stanislava Čočorovski-Poletan poslednji put je dospela 2003. godine, kada su Svetlana Ražnatović i njena sestra Lidija uhapšene zbog transfera sa igračima Obilića. Čočorovska se, tvrde naši izvori, odbranila tako što je pokazala da je pare od transfera prebacila na račun Lidije Veličković u Mađarskoj. Ljudi bliski porodici Ražnatović tvrde da je Čočorovski prebacila samo deo novca u Mađarski, a da je drugi deo para od transfera igrača zadržala za sebe.

Dušan Telesković

[objavljeno: 14.01.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.