Arkanov ubica živeo raskošno u Južnoj Africi

Izvor: Glas javnosti, 04.Jan.2012, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arkanov ubica živeo raskošno u Južnoj Africi

KEJPTAUN - Srpski begunac Dobrosav Gavrić živeo je prikrivenim raskošnim životom u Južnoj Africi sa ženom i dve ćerke, dok se krio od međunarodnih vlasti poslednje četiri godine.

Objavljujući priču o ubici Željka Ražnatovića Arkana, list navodi da je razotkrivanje pravog identiteta ovog 37-godišnjaka prošle nedelje nateralo njegovu porodicu da pobegne iz luksuznog apartmana koji je gledao na marinu s jahtama i bio pored hotela sa pet zvezdica Kejp Grejs, na obali V&A Voterfront >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << u Kejptaunu, piše list Saut Afriken tajms.

Njegova supruga Danijela Lasić je morala da se sakrije sa svojim ćerkama, plašeći se za njihovu bezbednost. Mesto gde se one nalaze zna samo južnoafrička policija, piše list.

Podsećajući da je Gavrić, pod lažnim imenom Saša Kovačević, ranjen u pucnjavi iz automobila kada je ubijen lokalni mafijaš Siril Biko, list navodi da je to bacilo "redak pogled" na svet podzemnog kriminala, ubistava, tajnu policiju i međunarodne političke veze koje su vodile sve do bivšeg srpskog predsednika Slobodana Miloševića.

Gavrić se predao policiji prošlog utorka i u sredu bio izveden na sud radi određivanja kaucije da bi sa slobode pokušao da ospori zahtev za izručenje Srbiji. On je na sud došao oslanjajući se na drveni štap i sa ožiljkom na desnoj ruci.

Za ubistvo Arkana, Gavrić, prema pisanju lista, tvrdi da je nepravdeno suđen i pogrešno osuđen, kao i da se sprema da ospori zahtev za izručenje, navodeći svoje zdravstveno stanje, kao i strah da će postati žrtva osvete.

Ove nedelje list Sandej tajms pisao je da je Gavrić, koristeći ime Saša Kovačević, sa bosanskim pasošem ušao u Ekvador 2006. U Južnu Afriku došao je sa turističkom vizom 2008. i ubrzo na ime svoje supruge dobio poslovnu vizu koja mu je omogućila da u Johanesburgu otvori restoran.

Gavrić je te godine registrovao i firmu za uvozno-izvozne poslove. Prema pisanju lista, te godine je upoznao lokalnog mafijaša Sirila Bika, poznatog po uticajnim vezama. Sandej tajms navodi da je južnoafrička policija već nekoliko meseci bila svesna pravog identiteta i situacije u kojoj se nalazi osoba skrivena pod identitetom Saše Kovačevića.

Gavrićevo prijateljstvo sa Bikom indirektno ga je povezalo sa nekoliko važnih ličnosti podzemlja u Južnoj Africi, uključujući i, sada pokojnog, vlasnika striptiz klubova Lolija Džeksona i češkog begunca Radovana Krajcira, navodi list.

Prema rečima njegovog advokata Huana Smuta, Gavriću kao poslovnom čoveku nije bilo lako u Južnoj Africi, jer je iz straha za sopstveni život stalno morao da pazi da ne privlači pažnju". On će sada na sudu pokušati da se izbori za status izbeglice u Južnoj Africi i da ne bude izručen Srbiji. List navodi da je sudija Džastri Stejn saslušanje o njegovom zahtevu za kauciju odložio za početak januara.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.