Anesteziolog poriče optužbe hirurga

Izvor: Blic, Beta, 24.Apr.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anesteziolog poriče optužbe hirurga

BEOGRAD - Anesteziolog Miodrag Stojanović odbacio je juče navode optužbe koja njega i još troje lekara privatne klinike „Decedra” tereti za nesavesno lečenje Jelice Radović (19) koja je preminula nakon rutinske operacije čukljeva na toj klinici.

Na suđenju pred Trećim opštinskim sudom u Beogradu Stojanović je negirao krivicu i istakao da je spinalna anestezija koju je dobila Jelica Radović prilikom operacije data na dobar način.

- To sam uradio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jer se pokazalo kao dobro sa svim pacijentima i uvek bih za operaciju čukljeva koristio spinalnu anesteziju - rekao je Stojanović.

Podsetimo, na prethodnom pretresu 12. marta prvooptuženi hirurg Slavko Tomić, koji je operisao Jelicu, rekao je da se iz dokumenata vidi da je ona neposredno pre operacije imala niži pritisak, kao i da joj je data anestezija u kičmu, a ona smanjuje pritisak i nikako se u takvom slučaju ne daje pacijentu. Stojanović je ove optužbe odbacio i izjavio da je sve radio po pravilima medicine.

- Suština odbrane je da je nalaz utvrdio da je devojka umrla od sepse i da nije imala nizak pritisak pre operacije. Osim toga, moj klijent nije imao obavezu da prati stanje pacijenta jer u to vreme nije bio zaposlen u „Decedri”, već je samo bio angažovan za operaciju - kaže za „Blic” Milan Vujin, advokat Miodraga Stojanovića.

Advokat roditelja pokojne Jelice Radović, Marko Kastratović kaže da su izjave prvooptuženog Tomića i Stojanovića u očiglednoj suprotnosti i da to samo govori sa koliko nemara je Jelica Radović lečena.

- Iz ova dva iskaza vidi se očigledno prebacivanje odgovornosti. Mnoga pitanja ostala su bez konkretnog odgovora, kao, recimo, kako je moguće da nije urađen laboratorijski nalaz kada je primećeno pogoršano stanje kod Jelice - kaže Kastratović.

Suđenje lekarima klinike „Decedra” nastavlja se danas kada bi svoju odbranu trebalo da iznesu anesteziolog Olivera Jeremić, kao i vlasnica klinike Svetlana Sremčević.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.