Anarhisti negirali navode optužnice

Izvor: Blic, 23.Mar.2010, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anarhisti negirali navode optužnice

Članovi i simpatizeri Anarho-sindikalističke inicijative (ASI) izjasnili su se danas o navodima optužnice koja ih tereti za izazivanje opšte opasnosti, a sledećeg meseca mogle bi da počnu završne reči. Ratibor Trivunac, Kurepa i Nikola Mitrović po izlasku iz pritvora

Beogradski anarhisti Ratibor Trivunac (28), Tadej Kurepa (25), Ivan Vulović (25), Sanja Dojkić (20), Ivan Savić (26) i Nikola Mitrović (30) bili su pred Višim sudom u Beogradu optuženi za međunarodni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << terorizam, ali je Više tužilaštvo juče prekvalifikovalo optužnicu kojom im se na teret stavlja izazivanje opšte opasnosti.

Oni su okrivljeni da su ispisivanja grafita i bacanja "molotovljevih koktela" na zgradu ambasade Grčke u noći između 24. i 25. avgusta prošle godine izazvali opštu opasnost.

Branilac prvooptuženog Ratibora Trivunca, advokat Srđa Popović rekao je novinarima nakon suđenja da su optuženi ostali pri svojim iskazima koje su dali ranije.

Na početku suđenja za međunarodni terorizam 17. februara svih šestoro optuženih negirali su navode optužnice, dok je optuženi Ivan Vulović priznao da je bacio "molotovljev koktel", a Sanja Dojkić da je ispisala grafit na zidu ambasade.

Advokat Popović je, međutim, naveo da je nepoznato ko je bacio drugi "molotovljev koktel" jer su Vulović i Dojkić danas rekli da dvojica takođe optuženih Ivan Savić i Ivan Mitrović nisu bili na licu mesta kako je navedeno u optužnici.

Beogradski anarhisti su više od šest meseci bili u pritvoru koji im je ukinut 17. februara. Suđenje će biti nastavljeno 23. aprila za kad je zakazano saslušanje jednog svedoka koga je predložila odbrana, posle čega se očekuje izlaganje završnih reči.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Anarhisti opet negirali krivicu za napad na ambasadu Grčke

Izvor: Press, 23.Mar.2010

Članovi i simpatizeri Anarho-sindikalističke inicijative, koji se terete za bacanje dva Molotovljeva koktela na zgradu ambasade Grčke u Beogradu, negirali su juče krivicu za izazivanje opšte opasnosti. .Više tužilaštvo prethodno je odustalo od...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.