Alkohol potegao oroz

Izvor: Glas javnosti, 31.Jul.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alkohol potegao oroz

BEOGRAD - Svetomir Živanović (28), koji je preksinoć upucao pištoljem bez dozvole u stomak oca Živorada (52), juče je sproveden u Centralni zatvor, a njegova tri sinčića Danijela, Nikolu i Bojana su radnici Centra za socijalni rad odveli u prihvatilište za nezbrinutu decu. Ranjeni Živorad u Urgentnom centru odmah je operisan i, kako saznajemo, trenutno mu je stanje stabilno i van je životne opasnosti.

U domu Živanovića, u Staroj ulici u Kumodražu, i pored, kako kažu, višegodišnjih >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << nesuglasica, vlada zbunjenost i neverica da se porodična svađa oca i sina završi ovako krvavo. Mlađi Svetomirov brat Željko (24) bio je prva osoba koja ga je ugledala nakon ranjavanja oca.

- Brate, upucao sam ćaleta, uzviknuo mi je Sveta kad me pronašao na Kanarevom brdu. Stajao je bled kao krpa i odmah zatim počeo da plače. Gledao sam ga zbunjeno, bez reči, svestan da je njegov život godinama već jad i beda. Znam i koliko je naš otac Žika nezgodan čovek, stalno pod alkoholom, koji nam je čak u besu dva puta spalio kuću u kojoj smo živeli, ali da ga upuca, to je previše. Tad sam video i njegove sinove u kolima, koji su mu smisao života, i teško mi je da poverujem da ih je koristio kao taoce u begu od policije. Ali čim je ranio oca, znači da mu je alkohol oduzeo pamet - objašnjava Svetin brat Željko.

Prema svedočenju porodice, Sveta je u velikoj trogodišnjoj patnji za odbeglom suprugom Sanijom, majkom trojice njegovih sinova, zbog čega se svakodnevno opijao, zvao je često da mu se vrati, molio i plakao.

VAN ŽIVOTNE OPASNOSTI

Živoradu Živanoviću, penzioneru i bivšem radniku „Soko Štarka“, nakon ranjavanja i prijema u Urgentni centar, operisana je, kako saznajemo, stomačna duplja jer je metak povredio vitalne unutrašnje organe. Operacija je bila vrlo složena, zbog ozbiljnosti povrede, ali prema informacijama od juče po podne, Živoradovo zdravstveno stanje je stabilno i prema tvrdnjama lekara on je trenutno van životne opasnosti.

- Prodao je stan, koji je dobio u deobi kad je na našem placu izgrađena velika zgrada, i zvao Saniju da od tih para kupe kuću ispod Avale i ulože u neki posao, pa počnu sa decom život ispočetka. Odbila ga je bez razmišljanja i to ga je totalno slomilo. Pio je i tugovao nad sopstvenom sudbinom, nabavio pištolj, a novac je vremenom potrošio. Ceo život mu se sveo samo na misao da opet vrati ženu, ali bez uspeha, jer čujemo da je ona u Crnoj Gori i da je već počela život sa drugim čovekom - priča sa uzdahom Željko Živanović.

Svetomirova majka Samija takođe godina ne živi sa mužem Živoradom, jer su i njemu, kako tvrdi, alkohol i nezgodna narav uništili život.

- Čim sam saznala za nesreću, otišla sam u policiju da posetim sina. Nije mogao da priča koliko je plakao i molio me da decu odvedem u dom za nezbrinutu decu, samo da ni slučajno brigu o njima ne preuzme žena Sanija. Zna da sam težak srčani bolesnik i da ne bih mogla ja da se brinem o deci. Videlo se da je u velikom stresu, ali i dosta pod alkoholom. Bio je unezveren i go do pojasa, pa sam mu nabavila majicu - priča Svetomirova majka Samija.

Ispred od dasaka sklepanog kućerka, gde je Živorad živeo sam, razbacane stvari kao posledica svađe i meteža pre nego što je ranjen. Komšije u prolazu okreću glavu i odmahuju rukom na molbu da prokomentarišu krvavi događaj kod Živanovića. Sa crnogorskog broja telefona, koji navodno koristi Svetomirova supruga Sanija, dobili smo informaciju da on više nije u funkciji.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.