Izvor: Blic, 13.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aljbin Kurti ponovo uhapšen

Lideru pokreta "Samoopredeljenje" Aljbinu Kurtiju ponovo je određen pritvor od 30 dana, na osnovu odluke Vrhovnog suda Kosova, saopštio je danas portparol Kosovske policijske službe (KPS Veton Eljšani.

Eljšani je kazao da je 6. juna, zahvaljujući odluci Okružnog suda u Prištini, Kurti bio u kućnom pritvoru, a da je do 7. juna tužilac imao pravo žalbe na odluku Okružnog suda. "Tužilac je uložio žalbu i danas oko 11.30. časova Aljbin Kurti je pritvoren na 30 dana po odluci >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Vrhovnog suda Kosova", precizirao je Eljšani. On je naveo i da je Kurti "lišen mere kućnog pritvora". Aktivisti pokreta "Samoopredeljenje" su izjavili da Kurti mora biti oslobođen, dodajući da njegovo hapšenje neće uticati na planove tog pokreta.

Kurti je nekoliko puta odlukom suda upućivan u kućni pritvor, ali je zbog nepoštovanja pravila izdržavanja kazne, vraćan u pritvor. Uhapšen je u februaru nakon demonstracija pokreta, kada su dva demonstranta izdahnula od povreda zadobijenih u sukobu sa međunarodnom policijom, koja je štitila zgrade vlade i skupštine Kosova. Kurti je optužen da je organizovao demonstracije koje su kasnije prerasle u nasilje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.