Albanska mafija pretukla policajce zbog saobraćajne kazne

Izvor: Glas javnosti, 05.Dec.2011, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanska mafija pretukla policajce zbog saobraćajne kazne

PRAG - Češka policija uhapsila je petoricu Albanaca iz bivše Jugoslavije koji su u Varndsdorfu na severu Češke napali i pretukli policajce sveteći se za saobraćajnu kaznu, javili su češki mediji.

Policija je ju subotu saopštila da je uhapsila grupu stranaca iz bivše Jugoslavije, ne precizirajući nacionalnost niti državljanstvo, koji se terete da su u noći između petka i subote u jednom baru u Varnsdorfu napali policajca u civilu, a tuča je izbila kada su mu u pomoć pritekle >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << kolege.

"Policija je uhapsila petoricu stranaca, svi su u istražnom zatvoru.

Istraga se sprema da ih optuži za izgrede, povrede i nasilje protiv službenog lica", rekla je danas agenciji ČTK portparolka lokalne policije Petra Tripesova.

Mediji, pozivajući se na nezvanične izvore u policiji, javljaju da je osam do deset napadača iz redova albanske mafije, izuzetno jake na severu Češke.

Televizija Nova javila je da je među uhapšenima i Tahir Alija, čijeg je maloletnog sina pre pola godine zaustavila saobraćajna konotrola i kaznila ga zato što je vozio bez vozačke dozvole.

"On je bio uvređen što smo to uopšte sebi dozvolili, tvrdio da je on ovde neko i nešto i pitao kako to da se time uopšte bavimo", rekao je televiziji Nova jedan od policajaca povređenih u tuči.

Brat uhapšenog, međutim, tvrdi da nije reč o osveti, nego da je alkohol uzrok incidenta.

Češki mediji podsetili su da je još jedan član te porodice umešan u nasilje, Rušdi Alija, osuđen na 11,5 godina zatvora zbog ubistva u Varnsdorfu 1998. godine. Rušdi Alija je u bekstvu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.