Napad na još jednog srpskog povratnika

Izvor: RTS, 12.Jun.2020, 13:22

Napad na još jednog srpskog povratnika

Povratnika u selu Opraške kod Istoka Petka Miletića fizički je pretučen i nanete mu telesne povrede, zbog kojih mu je u lokalnoj ambulanti ukazana medicinska pomoć.
Vest o napadu objavio je ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić na svom Tviter nalogu, uz fotografije povređenog Miletića.

Miletić je sa svojom porodicom jedini srpski povratnik u selu Opraške. Javtić je naveo da je incident prijavljen policiji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Mališa Đurić, predsednik Privremenog organa opštine Istok, rekao je za RTS da su Miletića napali Albanci koji su na njegovom šumskom imanju ilegalno sekli drva.
Kada je pokušao da im ukaže da se radi o njegovom posedu, napali su ga.
Krajem maja fizički je napadnut povratnik Miodrag Stašić u Drenovcu kod Kline. Naveo je da ga je napao Albanac.
Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić saopštio je da se u proteklih nekoliko meseci dogodilo oko stotinu napada na Srbe i njihovu imovinu na Kosovu i Metohiji, pred očima nezainteresovane međunarodne zajednice. 
"Današnji dan separatisti na Kosovu i Metohiji slave kao dan oslobođenja, a upravo su prebijanjem Petka Miletića još jednom pokazali da sloboda za njih znači pravo da tlače i ugnjetavaju nezaštićene i da je jedina stvar koje su se oslobodili obaveza da poštuju principe čovečnosti i tolerancije", navodi se u saopštenju Marka Đurića. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Srpskog povratnika na KiM napali pripadnici egipatske zajednice

Izvor: RTS, 12.Jun.2020

Iako je ranije rečeno da je za napad na povratnika u selu Opraške kod Istoka Petka Miletića odgovorni kosovski Albanci, saznalo se da je ipak reč o članovima egipatske zajednice. . Miletić je fizički je pretučen i nanete mu telesne povrede, zbog kojih mu je u lokalnoj...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.