Albanac sa Kosova osuđen na 15 godina zatvora zbog trgovine drogom

Izvor: Blic, 05.Jul.2011, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanac sa Kosova osuđen na 15 godina zatvora zbog trgovine drogom

PRIŠTINA - Okružni sud u Prištini osudio je Džema Tačija na 15 godina zatvora i novčanu kaznu od 200.000 evra za krivično delo organizovanog kriminala i trgovinu drogom - saopšteno je iz Euleksa.

Mešovito veće Euleksovih i kosovskih sudija u prištinskom Okružnom sudu osudilo je i Abdulja Kukaja na osam godina zatvora zbog sumnje da se bavio organizovanim kriminalom.

Prilikom pretresa stambenih prostorija i hapšenja Abdulja Kukaja, kosovska policija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zaplenila je 13.000 evra. Sud je naložio plenidbu nađenog novca jer je dokazano da je stečen prodajom droge.

Sud je ustanovio da su Džem Tači i Abdulj Kukaj 2009. godine bili članovi organizovane grupe koja se bavila trgovinom drogom. Tači je organizovao aktivnosti grupe kroz koordinaciju pošiljke i finansiranje droge.

Kako se navodi u saopštenju, on je organizovao kupovinu 109 kilograma opojne droge kanabis, koju je prokrijumčario iz Albanije na Kosovo sa ciljem da je proda širom Evrope, dok je Abdulj Kukaj organizovao kurire za prenos droge.

Tokom istog suđenja Gzim Iseberi oslobođen je svih optužbi.

Tužilaštvo je zastupao Euleksov tužilac iz kancelarije Specijalnog tužilaštva Kosova, a osuđeni mogu uložiti žalbu na presudu u roku od petnaest dana.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.