Izvor: B92, 18.Jun.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Al Kaida odsekla glavu Amerikancu

Dubai -- Islamistički sajt Saut al-Džihad objavio je fotografije pripadnika Al Kaide kako odsecaju glavu Američkom inženjeru.

Pola Džonsona, koga su ubili, pripadnici Al Kaide oteli su prošle nedelje, javile su agencije. Televizija Al Arabija takođe je prenela ovu vest. Jedan islamistički sajt objavio je 15. juna saopštenje ogranka Al Kaide u kome preti da će pogubiti Džonsona, ukoliko njeni aktivisti, uhapšeni u Saudijskoj Arabiji, ne budu oslobođeni za 72 sata. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Ukoliko tirani iz vlade Saudijske Arabije žele da njihov gospodar, Pol Maršal Džonson, bude oslobođen, oni moraju osloboditi mudžahedine koje drže u zatvorima u naredna 72 sata", piše u saopštenju koje se pripisuje ogranku Al Kaide sa Arabijskog poluostva. "U suprotnom, pogubićemo ga da bismo osvetili našu muslimansku braću čija je krv bespotrebno prosuta svuda po svetu", piše u tom tekstu objavljenom na internet sajtu. Grupa je tada zapretila da će, ako njeni aktivisti ne budu oslobođeni do petka, "poteći reke krvi drugih krstaša, koja će biti prosuta ove godine na teritoriji Arabijskog poluostrva".

Uz saopštenje su priložene i tri fotografije, a na jednoj od njih se vidi odrubljena glava, postavljena na telo žrtve u lokvi krvi.

Pol Maršal Džonson, avio inženjer star 49 godina, otet je u subotu, istog dana kada je u Rijadu ubijen drugi Amerikanac, za čiju je smrt, takođe preko jednog internet sajta, odgovornost preuzela Al Kaida.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.