Agonija bliža kraju

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 14.Sep.2009, 02:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Agonija bliža kraju

BEOGRAD - Upravni organ za nadzor nad imigracionim pitanjima SAD na Menhetnu danas bi mogao da odluči u slučaju emigranta Žarka Lauševića (49), koji se od 2. jula nalazi u imigracionom pritvoru u „Voriku“.

Pojedinosti iz ovog postupka nisu poznate, jer Lauševićev njujorški advokat Timoti Grifin, ali ni Slobodan Pajović iz Užica, koji u Srbiji zastupa interese glumačke zvezde nekadašnje Jugoslavije, ne žele da govore za medije. Prema dostupnim podacima, postupak odlučivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << o eventualnoj deportaciji započet je 10. avgusta, kada je Grifin najverovatnije, ako je suditi prema nekim pravnim tumačenjima, za Lauševića tražio boravišne papire navodeći da je on godinama u braku sa državljankom SAD, s kojom ima i maloletnu devojčicu. Advokat je, verovatno, u prilog tome da bi Lauševićevu trebalo omogućiti ostanak u SAD naveo i da dvoje dece koje ima iz prvog braka takođe žive u Americi.

Bežanjem izgubio sva prava

Porodica ubijenog Radovana Vučinića apelovala je nedavno na nadležne da Laušević do kraja odsluži kaznu od 13 godina na koju je osuđen.

„Pošteno je da Laušević do kraja odsluži kaznu, jer je bežanjem od pravde izgubio svako pravo na pomilovanje, ublaženje kazne ili uslovni otpust“, navele su u pismu dostavljenom Tanjugu Radovanove sestre Slavica Vučinić i Slavka Janjušević reagujući povodom zahteva za vanredno ublažavanje kazne.

Možda grešim, ali pošto ne postoje imigranti nego emigranti, tako nema ni imigracionalnih odbora, zatvora.

Medij koji se toliko pali na ćirilicu i srpstvo bi možda mogao malkice više da pripazi prilikom prepisa novosti sa prljavog zapada... ;o)

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.